Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лукашенко хоче контролювати російсько-український кордон в ОРДЛО

Політика 4248 переглядів

Опубліковано - 31.10.2018 22:26 | Всі новини | Версія для друку

Лукашенко хоче контролювати російсько-український кордон в ОРДЛО
Лукашенко хоче контролювати російсько-український кордон в ОРДЛО
Президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні на відкритті в Мінську зустрічі Основної групи Мюнхенській конференції з безпеки озвучив пропозиції щодо забезпечення миру в східних регіонах України.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Тема миру на Донбасі, та долі «мінського процесу» – серед основних для 90 учасників дискусії з різних країн світу.

Лукашенко закликав активізувати і роботу в «нормандському форматі», щоб забезпечити механізм контролю за виконанням мінських угод.

«Простіше кажучи, ми можемо взяти на себе відповідальність за забезпечення миру в східних регіонах України і контроль на російсько-українському кордоні, а також супроводжувати проведення виборів на Донбасі, виходячи з розуміння того, що ці регіони є невід’ємною частиною України», – сказав президент Білорусі.

«Будемо відверті, – сказав Лукашенко, – рішення конфлікту на Донбасі, при бажанні, могло б бути вже давно знайдено. Потрібно продовжувати роботу по посиленню можливостей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи. Ми готові розглянути створення в Мінську технічного пункту тристоронньої контактної групи та іншого, на що ми здатні сьогодні домовитися в Європі».

Лукашенко також підтримав ідею введення миротворців на Донбас.

«Необхідно вести подальший пошук взаємоприйнятного рішення з розміщення на Донбасі миротворців. Можливо, розглянути варіант розміщення спільної місії ООН і ОБСЄ в Україні. До її складу можуть увійти військовослужбовці, поліцейські, цивільний персонал з країн, які на протязі всього періоду конфлікту вносили посильний внесок в його дозвіл», – зазначив президент Білорусі.

У Мінську 31 жовтня – 1 листопада вперше у Східній Європі проходить виїзна зустріч Основної групи Мюнхенської конференції з безпеки.

В ній бере участь чисельна делегація експертів та політиків з Україні.

Мюнхенська конференція з безпеки – один з найважливіших в світі неформальних форумів, на якому обговорюються актуальні міжнародні проблеми. Засіданні конференції традиційно проводяться щорічно в лютому в столиці Баварії. Менш масштабні засідання проводяться восени у інших країнах світу.

В основному списку учасників мінської зустрічі фігурує 90 людей. Серед них три президенти - Вірменії, Білорусі та Косова, два прем’єр-міністри, з Молдови та Сербії, чотири міністри закордонних справ – Македонії, Монголії, Польщі, Словаччини. Як стверджує білоруська служба Радіо Свобода, була інформація про приїзд до Мінська і президента України Петра Порошенка, але вона поки не підтверджена офіційно.

В офіційному списку анонсів подій на сайті президента України нові відвідини Мінська не значаться.

Від України представлені колишній віце-прем’єр Григорій Немиря, голова партії «Основа» Андрій Миколаєнко, політик та бізнесмен Сергій Тарута, колишній заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.