Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Freedom House вважають, що залежність ЗМІ від власників може негативно вплинути на свободу вибору

За право людини 7877 переглядів

Опубліковано - 6.02.2019 09:46 | Всі новини | Версія для друку

У Freedom House вважають, що залежність ЗМІ від власників може негативно вплинути на свободу вибору
У Freedom House вважають, що залежність ЗМІ від власників може негативно вплинути на свободу вибору
У 2014-му українці обрали президента і парламент вільним і демократичним голосуванням, і у 2019-му головний виклик – повторити цей успіх.

Однак, це буде не так просто, вважає Марк Бехрендт, директор програм з Європи і Євразії авторитетної неурядової організації Freedom House, що складає щорічні звіти про стан дотримання основних прав та свобод людини.

"Тенденції у регіоні та в країнах, що провели схожі з Україною реформи, свідчать, що гроші й влада можуть мати вплив на результати голосування. Негативним фактором може стати використання адмін. ресурсу. Той факт, що власність медіа в Україні настільки політизована, також сильно впливатиме на здатність українців отримувати інформацію та приймати рішення. І ці підводні камені, звісно, - на тлі конфлікту з Росією", - підкреслив Бехрендт в інтерв’ю Українській службі "Голосу Америки".

"Питання демократичних свобод в Україні – це не лише вибори, - додає він. - Йдеться про свободу слова, зібрань, права відрізнятись від інших людей і мати суперечливі погляди – і почуватись у безпеці висловлювати ці думки", - наголосив Бехрендт.

"І в цьому контексті війна з Росією дійсно підриває здатність України справді бути вільною. І це те чого, як кажуть експерти, і хоче Росія. Вона не хоче бачити сильну процвітаючу Україну. Звісно, конфлікт підриває демократію. І це одна з причин, чому українці мають бути єдині у захисті своїх демократичних свобод та інституцій".

За минулий рік Україна втратила два бали у показнику "право зібрань і організацій".

"Наприклад, діяльність радикальних екстремістів, ми бачимо це. З одного боку, заявити про те, що це відбувається, сприйматиметься як непатріотизм. Але насправді треба бути достатнім патріотом, щоб заявити про такі випадки, - вважає експерт Freedom House. - За останній рік відбулось чимало нападів на громадських активістів, принаймні, 50. Також під загрозою – чимало непопулярних меншин, як ЛГБТ-спільнота, феміністки. Увесь діалог про гендер став сильно заполітизований".

За 100-бальною шкалою Україна набрала 60 балів (проти 62 торік), опинившись на 75-му місці, позаду Ліберії, Філіппін і Буркіна-Фасо, а після України йдуть – Македонія, Молдова й Мадагаскар.

Сусідні з Україною країни розташувались так: Польща опинилась на 38-му місці, Румунія – на 42, Грузія – на 68, Росія – на 128, Білорусь – на 130.

Очолюють список Фінляндія, Норвегія, Швеція, Канада, Нідерланди, Австралія, Нова Зеландія, Уругвай, Данія та Ірландія. Німеччина посіла 18 місце, Велика Британія – 23, Франція – 27, США – 33.

Найгірше громадянських свобод дотримуються у Сирії, перед нею йдуть Туркменістан, Південний Судан, Еритрея та Північна Корея.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.