Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ фіксує активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі

Захист держави 4229 переглядів

Опубліковано - 27.03.2019 17:55 | Всі новини | Версія для друку

СБУ фіксує активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі
СБУ фіксує активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі
Співробітники Служби безпеки України у ході виконання завдань з контррозвідувального забезпечення інформаційної безпеки протягом 2019 року фіксують потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі нашої держави напередодні виборів Президента.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Країна-агресор всіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних та соціальних ресурсів мережі Інтернет.

Упродовж січня ‒ березня 2019 року оперативники СБ України викрили та припинили протиправну діяльність розгалуженої та глибоко законспірованої агентурної мережі Інтернет-агітаторів, до якої входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей. Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі «Facebook», «ВКонтакте» та «Twitter» поширювали в регіональних і загальнодержавних сегментах мережі Інтернет деструктивні матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів у країні.

Для маніпуляції суспільною свідомістю користувачів соціальних мереж лише за перший квартал 2019 року оперативні працівники СБУ задокументували сімнадцять фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні через проплачене поширення фейкової інформації. Зокрема, 26 березня у Запоріжжі співробітники СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили чергового антиукраїнського Інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що для протиправної діяльності кураторами з РФ використовувались понад п’ятдесят груп у соціальних мережах з аудиторією понад півтора мільйона користувачів.

Наразі продовжується проведення контррозвідувальних заходів та вирішується питання щодо притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України у рамках своєї компетенції здійснює комплекс вичерпних заходів з протидії втручанню країни-агресора у виборчий процес та вкотре звертається до українських користувачів Інтернету з проханням бути уважними і у разі отримання від невідомих осіб пропозицій щодо поширення в соцмережах фейкової інформації, насамперед антиукраїнського спрямування, повідомляти на гарячу лінію СБУ (0 800 501 482).
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.