Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: напруга не зменшується

Війна з Росією (АТО) 3650 переглядів

Опубліковано - 26.04.2019 20:10 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: напруга не зменшується
Ситуація на фронті: напруга не зменшується
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил противник дев’ять разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

біля населеного пункту ПІСКИ, з передмістя ДОНЕЦЬК – ВОЛЬВО-ЦЕНТР – з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти та великокаліберних кулеметів;

поблизу села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з озброєння бойових машин піхоти;

тричі біля населених пунктів ГНУТОВЕ і ПИЩЕВИК, з району населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ та ПІКУЗИ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

тричі поблизу сіл ЛЕБЕДИНСЬКЕ і ТАЛАКІВКА, з району населених пунктів САХАНКА та ПІКУЗИ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник з мінометів калібру 82 мм та гранатометів обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ. Вогонь ворог вів з території селища міського типу СЕНТЯНІВКА.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерії ворог намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил спробу противника було зупинено.

Від початку доби ворог 13 разів порушив режим припинення вогню, з них п’ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 та 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник дев’ять разів обстріляв позиції наших підрозділів:

з мінометів калібру 120 мм та озброєння бойових машин піхоти – біля населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ;

з мінометів калібру 120 мм – поблизу населеного пункту ПІСКИ;

двічі з протитанкових ракетних комплексів – в районі населених пунктів ОПИТНЕ і МАР’ЇНКА;

чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів МАР’ЇНКА та ЧЕРМАЛИК;

з великокаліберних кулеметів – поблизу населеного пункту ШИРОКИНЕ.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник чотири рази обстріляв позиції наших підрозділів:

з мінометів калібру 120 мм – в районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ;

з мінометів калібру 82 мм та озброєння бойових машин піхоти – в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ;

з мінометів калібру 82 мм – в районі міста СВІТЛОДАРСЬК;

з озброєння бойових машин піхоти – в районі населеного пункту КРИМСЬКЕ.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо дотримання чинного законодавства України в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться фільтраційні заходи, впроваджений посилений контрольно-пропускний режим та несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 800 адміністративних правопорушень. За результатами слідчих дій затримано та передано до правоохоронних органів шість осіб за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації.

Протягом 25 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 20 злочинів.

25 квітня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 25 тисяч осіб та трьох тисяч транспортних засобів. Водночас понад 27 тисяч осіб і близько трьох тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

У пропуску через лінію зіткнення, згідно з вимогами чинного законодавства України, відмовлено 28 особам.

Для реалізації соціальних проектів групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил супроводжено представників низки гуманітарних організацій. Також представниками ЦВС забезпечено роботу комунальних служб з ремонту водогону в районі міста ПОПАСНА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.