Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході

Економіка 4073 перегляди

Опубліковано - 16.05.2019 10:31 | Всі новини | Версія для друку

Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході
Нафта дорожчає через напруженість на Близькому Сході
Ціни на нафту продовжують рости в четвер на тлі посилення напруженості на Близькому Сході, незважаючи на дані про збільшення запасів нафти у США і прогнози ослаблення глобального попиту.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,14 за барель, що на $0,37 (0,52%) вище за рівень закриття попередньої сесії. У середу ці контракти зросли в ціні на $0,53 (0,74%) - до $71,77 за барель.

Ф’ючерс на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,33 (0,53%) - до $62,35 за барель. За підсумками попередніх торгів контракт подорожчав на $0,24 (0,39%) - до $62,02 за барель.

Влада Саудівської Аравії у вівторок повідомила про атаку на нафтопровід "Схід-Захід", у якій, за їхніми оцінками, було задіяно сім безпілотних літальних апаратів.

Saudi Aramco вжила заходів обережності і тимчасово припинила експлуатацію трубопроводу для оцінки ситуації.

"Різні чинники, що загрожують скороченням поставок нафти на світовий ринок - від ситуації на Близькому Сході до кризи у Венесуелі - змушують трейдерів нервувати", - зазначає аналітик Informa Economics Маршалл Стівз.

Збільшення запасів США допомагає обмежити зростання цін, проте існує невизначеність щодо того, чи продовжать ОПЕК та інші виробники обмеження на нафтовидобуток у другому півріччі. Завдяки обмеженню виробництва і поставок альянсу ОПЕК+ вдалося підняти ціни на нафту більш ніж на 30%.

Згідно з даними міністерства енергетики США, товарні запаси нафти у країні минулого тижня зросли на 5,431 млн барелів. Опитані The Wall Street Journal аналітики в середньому прогнозували падіння на 1,4 млн барелів.

Запаси бензину в США, за даними Міненерго, знизилися за минулий тиждень на 1,12 млн барелів, дистилятів - збільшилися на 100 тис. барелів. Експерти очікували скорочення першого показника на 600 тис. барелів, другого - на 500 тис. барелів.

Раніше в середу МЕА знизило оцінку зростання світового попиту на нафту в 2019 році на 90 тис. барелів на добу - до 1,3 млн б/д. Очікується, що світовий попит на нафту в поточному році складе 100,4 млн б/д.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 72,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 71,92 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($71,77).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.