Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія відпрацьовує стратегії придушення повстань проти авторитарних режимів

Імперія «Совок» 3184 перегляди

Опубліковано - 15.07.2019 11:46 | Всі новини | Версія для друку

Росія відпрацьовує стратегії придушення повстань проти авторитарних режимів
Росія відпрацьовує стратегії придушення повстань проти авторитарних режимів
Сценарії використання бойовиків, незаконних збройних формувань та прихованих тактик для придушення повстань описані в статті опублікованій в російському Кур’єрі ВПК російським генералом-полковником Дворніковим, вважає Макр Войджер, колишній радник Сухопутного комадування НАТО та радник екс-командувача Сухопутними силами США в Європі генерала США (у відст.) Бена Годжеса.

З Войджером поговорило американське оборонне видання Defense One.

Тактики описані в статті Дворнікова можуть бути використані Путіним у будь-якому регіоні, де Кремль захоче придушити народне повстання. Метою доктрини є "виграти війну не проти сил США, Європи, чи НАТО, а проти народного повстання, як в Сирії", - говорить Войджер.

Американський експерт звертає увагу, що в своїй статті Дворіков визначив декілька конкретних заходів гібридної війни, що включають "нанесення ударів з метою зниження економічного потенціалу супротивника", "активний інформаційний та психологічний вплив на бойовиків для підриву їх морально-психологічного стану", "ведення високоманеврових бойових дій", зокрема використовуючи "пікапи типу тачанок для засідок та контратак".

Стаття в основному стосується Сирії, але Росія намагалась застосувати подібу тактику і у Венесуелі, вважає Войджер: "Коли росіяни прибули до Венесуели - ці 100 військових, яких очолював високопоставлений генерал - вони хотіли повторити щось подібне".

Однією з груп бойовиків на яку спирається така російська стратегія є формування Вагнер, говорить Войджер. Це формування можуть використовувати "для проведення обмеженого вторгнення до сусідньої країни, навчання місцевих бойовиків, дестабілізації прозахідного уряду, або приховування наявності таємної російської присутності", - цитує видання дослідження Норвезького оборонного інституту . Такі формування, як Вагнер, Войджер називає "гарматним м’ясом" і розмірковує, що може саме через їх невелику цінність для Кремля, ці формування і залишили під вогнем США у Сирії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.