Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шойгу заявив, що Росія буде розміщувати нові ракети лише у відповідь на розміщення американських

Імперія «Совок» 3266 переглядів

Опубліковано - 19.08.2019 09:38 | Всі новини | Версія для друку

Шойгу заявив, що Росія буде розміщувати нові ракети лише у відповідь на розміщення американських
Шойгу заявив, що Росія буде розміщувати нові ракети лише у відповідь на розміщення американських
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявляє, що Москва не розгортатиме нові ракети доти, поки Вашингтон чинитиме так само в Європі й Азії.

В ефірі телеканалу «Росія-24» 18 серпня він заявив, що Москва готова до діалогу зі США щодо ракет середньої і меншої дальності, передає Радіо Свобода.

«Ми, як і раніше, залишаємо двері відчиненими, ми, як і раніше, дотримуємося того, що поки (у США – ред.) не з’являться такі системи в Європі, ми нічого робити такого не будемо, і у нас не з’являться, поки не з’являться [американські ракети] в Азії, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, і у нас не буде там», – цитує Шойгу російське державне агентство новин ТАСС.

2 серпня офіційно втратив чинність договір про ядерні ракетні озброєння, який забороняв цілий клас таких ракет. І США, і Росія того дня підтвердили, що виходять із договору, що проіснував 31 рік. При цьому обидві сторони звинуватили одна одну в його зриві.

Двосторонній договір 1988 року про ліквідацію ракет середньої і малої досяжності, відомий за скороченням РСМД чи ДРСМД, а англійською INF, заборонив США і тодішньому Радянському Союзові розробляти, виробляти чи розгортати крилаті і балістичні ракети наземного базування з досяжністю від 500 до 5 500 кілометрів. Небезпека такого типу озброєнь у тому, що короткий час польоту цих ракет фактично позбавляє протиракетну оборону можливості належно відреагувати.

Критики попереджають, що зрив цього договору може спричинити нові перегони озброєнь між США і Росією, яка стала в ньому наступницею СРСР, а також далі загострити відносини з Китаєм. Пекін, який не був зв’язаний договором, має багато типів таких ракет, що потрапляли б під заборону, але тепер аналогічні ракети і США, і Росії можуть опинитися неподалік китайських кордонів.

Нині США заявляють, що закликають Росію до переговорів про новий договір про скорочення ядерних озброєнь і також сподіваються на участь у ньому й Китаї. Пекін уже дав знати, що не має наміру обмежувати себе таким договором.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.