Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський в ООН закликав допомогти подолати головну перешкоду сталому розвитку України – війну

Влада 4016 переглядів

Опубліковано - 25.09.2019 11:00 | Всі новини | Версія для друку

Зеленський в ООН закликав допомогти подолати головну перешкоду сталому розвитку України – війну
Зеленський в ООН закликав допомогти подолати головну перешкоду сталому розвитку України – війну
Президент Володимир Зеленський закликав світову спільноту підтримувати Україну в поверненні українських територій політико-дипломатичним шляхом, припиненні війни і встановленні миру.

Під час участі у Діалозі лідерів на саміті ООН із питань Цілей сталого розвитку в рамках 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку (США) український президент наголосив, що російська агресія перешкоджає розвиткові України.

Показники України можуть і повинні бути значно кращими, бо країна обрала правильний шлях до розвитку і тепер настав час рухатися ним «швидше та впевненіше», наголосив Зеленський.

«На цьому шляху сьогодні два бар’єри. Перший – це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують спротив. Але з цим нова українська влада обов’язково впорається. Другий бар’єр набагато складніший. І нам його не подолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України», – сказав він.

Президент нагадав, що через окупацію Криму й частини Донбасу в Україні було зруйновано критично важливу інфраструктуру та промислові об’єкти, втрачено міжгалузеві зв’язки і «найголовніше – Україна втратила понад 13 тисяч громадян».

«Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав і свобод людини», – сказав український президент.

Президент Володимир Зеленський перебуває із візитом у США, 24 вересня він мав низку зустрічей зі світовими лідерами, зокрема, з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте, президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим.

Очікується, що 25 вересня президент України проведе переговори зі своїм американським колегою Дональдом Трампом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.