Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Військовий флот США отримав поповнення

Світ навколо нас 4110 переглядів

Опубліковано - 7.10.2019 10:53 | Всі новини | Версія для друку

Військовий флот США отримав поповнення
Військовий флот США отримав поповнення
До складу військово-морського флоту Сполучених Штатів Америки увійшов новий бойовий корабель-невидимка LCS 20 USS Cincinnati та ударний атомний підводний човен (АПЧ) USS Oregon SSN 793.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

До завдань корабля входитиме патрулювання і захист флоту від атак малих надводних суден, боротьба з малошумними підводними човнами супротивника, протимінна боротьба, ведення розвідки, підтримка дій сил спеціальних операцій.

Судно озброєне 57-мм гарматою Mk.110, 30-мм зенітним арткомплексом, пусковою установкою на 11 зенітних ракет Evolved SeaRAM і чотирма кулеметами. На його борту базуються два вертольоти MH-60R/S і безпілотники.

Воно стане вже десятим кораблем класу Independance в складі ВМС США. У перспективі всі кораблі цього класу будуть посилені протикорабельними ракетами NSM.

Що ж стосується атомного підводного човна USS Oregon SSN 793, то він оснащений 12-ма крилатими ракетами Tomahawk.

"Oregon є 20-им підводним човном класу «Вірджинія», яка має спеціальне звукопоглинальне покриття корпусу і малошумну рухову установку. Підводні човни цього типу здатні розвивати швидкість понад 25 вузлів і перебувати на бойовому чергуванні під водою протягом декількох місяців", - говориться в повідомленні.

Загалом планується побудувати 48 субмарин цього класу, 33 з них - до 2030 року. Вони повинні повністю замінити в складі ВМС США ударні атомні підводні човни типу "Лос-Анджелес" і вдосконалений "Лос-Анджелес" споруди 1970-1990-х років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.