Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ООН визнала, що Росія порушує Женевські конвенції, змінюючи демографію анексованого Криму

Війна з Росією (АТО) Регіон: Автономна республіка Крим 3973 перегляди

Опубліковано - 15.10.2019 09:29 | Всі новини | Версія для друку

ООН визнала, що Росія порушує Женевські конвенції, змінюючи демографію анексованого Криму
ООН визнала, що Росія порушує Женевські конвенції, змінюючи демографію анексованого Криму
Україна подякувала керівництво Організації об’єднаних націй за офіційне визнання порушень Росією Женевських конвенцій через свідоме переселення людей до анексованого Криму у спробах змінити демографію півострова.

З такою заявою виступив 14 жовтня постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час презентації доповіді генерального секретаря ООН Антоніу Ґутерріша про ситуацію з правами людини в анексованому Криму.

«Згідно з доповіддю, Росія заохочує переїзд її власного населення до українського півострова, що є прямим порушенням Женевських конвенцій та очевидною ознакою спроб змінити демографічну структуру Криму», – сказав у виступі голова представництва України в ООН.

Єльченко також зазначив, що Україна очікує подальших кроків від ООН щодо зупинення цих незаконних дій з боку Росії, а також із попередження наслідків цієї діяльності.

У 2018 році міграційний приріст до анексованого Криму за рахунок регіонів сусідньої Росії виявився приблизно у 1,5 рази більшим, ніж у 2017-му – про це йдеться у звіті Кримстату, опублікованому 11 лютого 2019 року.

Усього за минулий рік до анексованого Росією півострова офіційно переїхало понад 19 тисяч росіян, тоді як до Росії виїхали 17,5 тисяч мешканців Криму. У 2017 році до Криму переселилися 17 тисяч росіян, а 16 тисяч кримчан залишили півострів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.