Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО збільшує допомогу Україні

Війна з Росією (АТО) 4422 перегляди

Опубліковано - 24.10.2019 09:52 | Всі новини | Версія для друку

НАТО збільшує допомогу Україні
НАТО збільшує допомогу Україні
НАТО зараз в процесі збільшення допомоги Україні, заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ, відповідаючи на питання під час прес-брифінгу напередодні зустрічі міністрів країн-членів НАТО в Брюсселі.

"Я зустрічався з президентом Зеленським і ми обговорили продовження допомоги, - наголосив посадовець. - Зараз ми в процесі збільшення допомоги, бо під час зустрічі міністрів у квітні в Вашингтоні ми узгодили новий пакет, що стосується різних сфер, включаючи військово-морські сили", передає Голос Америки.

Всі союзники – як в Північній Америці так і в Європі надають значну підтримку Україні, запевнив Столтенберґ, відповідаючи на питання американського журналіста стосовно обґрунтованості критичних зауважень президента США Дональда Трампа в бік союзників у Європі за недостатню підтримку України.

"По-перше, ми надаємо значну підтримку на політичному рівні. Ми знову і знову повторюємо, що не приймаємо незаконну анексію Криму і що ми підтримуємо територіальну цілісність України. Ми потужно підтримуємо зусилля з досягнення врегулювання на політичному рівні, втілення Мінських домовленостей і ми бачимо певний прогрес, включаючи обмін полоненими. Ми бачимо нові ініціативи, пожвавлення зусиль задля досягнення прогресу із втілення Мінських домовленостей.

Також ми надаємо підтримку на практичному рівні - ми допомагаємо їм модернізувати збройні сили та сили безпеки, різні країни-члени Альянсу надають підтримку через механізми НАТО та на двосторонній основі, в таких сферах, як навчання, організація командування та контролю, кіберсфері", - говорить Столтенберґ".

30-31 жовтня відбудеться візит делегації НАТО на чолі зі Столтенберґом до України. Візит ще раз продемонструє підтримку Альянсу України, йдеться в офіційному повідомлення НАТО.

"НАТО відвідає Україну через декілька тижнів і також відвідаємо Одесу, де ми почали допомагати в розбудові спроможностей захисту на морі", - додав генеральний секретар.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.