Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США повернули Україні торгові преференції. Чому це важливо?

Економіка 5469 переглядів

Опубліковано - 29.10.2019 08:54 | Всі новини | Версія для друку

Торговий представник України Тарас Качка
Торговий представник України Тарас Качка
Україна повертається до Генералізованої системи преференцій США (GSP). Про те, що Україні повністю відновлено доступ до торгових преференцій, стало відомо з виданої у минулу п’ятницю прокламації президента США Дональда Трампа.

Коментуючи новину, в українському Уряді заявили,що відновлення доступу стосується усіх 155 видів товарів, які в останні 2 роки були виведені з-під дії преференцій.

Ідеться здебільшого про продукти харчування, зокрема кондитерську продукцію, а також промислову продукцію, у тому числі складну інженерну, – розповів на брифінгу 28 жовтня заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Торговий представник України Тарас Качка.

Як він уточнив, уже з 30 жовтня для усіх цих товарних ліній знову стане доступною безмитна торгівля у США.

«На торговельну статистику це навряд чи вплине, але позитивно позначиться на малому й середньому бізнесі», – зазначив Качка.

Як він пояснив, обмеження було незначним і від загальної цифри українського експорту до США (який у 2017 році склав понад 1 мільярд доларів) становило всього 5,4%.

Однак, за його словами, «ці 5,4% – це та частина економіки України, яка найбільш динамічно розвивається. Це не стара сировинна економіка, а та частина бізнесу, зорієнтована більше на майбутнє, на найглибшу переробку. Тому цей сегмент для нас один з найбільш перспективних. І саме тому для нас важливо було відновити доступ без мита по отих 155 лініях».

Торговий представник України зауважив також, що повернення в систему торгових преференцій стало можливим завдяки прогресу, досягнутому Україною в захисті прав інтелектуальної власності. Ідеться, зокрема, про запровадження нового законодавства про організації колективного управління (ОКУ) авторськими та суміжними правами.

У грудні 2017 році Сполучені Штати прийняли рішення обмежити дію Генералізованої системи преференцій (GSP) для 155 видів українських товарів. Офіційною причиною було названо систематичне порушення авторських прав в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.