Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія модернізує армію. Не для оборони

Імперія «Совок» 3930 переглядів

Опубліковано - 5.11.2019 12:25 | Всі новини | Версія для друку

Росія модернізує армію. Не для оборони
Росія модернізує армію. Не для оборони
З 2000 року Росія значно наростила інвестиції до власних збройних сил і демонструє перевагу вздовж своїх європейських та центрально азійських кордонів.

Про це йдеться в новому звіті американського аналітичного центру RAND, передає Голос Америки.

Аналітики відзначають значну модернізацію російської протиповітряної оборони, що включає встановлення нових установок в Криму, однак наголошують, що інші елементи російських збройних сил модернізуються значно повільніше.

"Покращення електроніки, включаючи системи зв’язку та системи контролю вогню російської артилерії, не лише призвели до рішучої переваги над українськими сухопутними силами, єдиними здатними силами, які має Україна, але також і змусили західних військових приділяти більше уваги загрозі, яку російське військо може становити у майбутніх конфліктах в Східній Європі. Російські сухопутні сили утримують домінування вздовж своїх європейських та центральноазійських кордонів", наголошують дослідники.

Росія підвищила якість військових підрозділів, наростивши кількість військових-контрактників, покращивши навчання, збільшивши кількість тренувань а також все збільшуючи участь в бойових діях (таких як в Україні та Сирії), відзначають дослідники.

Серед наступальних можливостей Росії "дуже непокоїть сусідів Росії та НАТО зростання спроможності Росії швидко вторгатись і утримувати територію сусідніх держав", зауважують вони.

Хоча більшість російських збройних сил, за оцінками експертів, розташовано з оборонною метою, російські спроможності дають їм важливі наступальні спроможності проти держав вздовж російських кордонів.

Російські сили мають також обмежену можливість демонструвати силу у більш віддалених регіонах, наприклад, в Сирії, наголошується в дослідженні.

Хоча російські збройні сили змінились, вони все ще багато в чому покладаються на базу радянських військ.

"Російські збройні сили набагато менші і в багатьох аспектах, менш спроможні проводити масштабний наступ, ніж радянські, - пишуть аналітики. - Теперішня здатність Росії формувати тактичні групи на рівні батальйонів для проведення бойових дій на сході України не означає можливостей проводити координовані операції на рівні підрозділів, чи збройних сил".

Все ж Росія не готова до масштабного наступу на Європу, вважають у RAND. Хоче деякі елементи російьских збройних сил швидко модернізуються, прогрес у інших сферах – повільний.

"Модернізація деяких компонентів, включаючи протиповітряну оборону та деяких ударних можливостей може завершитись до кінця десятиліття. Інші компоненти, такі як сухопутні сили, чи військово-повітряні сили покращуються більш поступово і повна трансформація не є вірогідною навіть до кінця наступного десятиліття. Такий компонент, як російські ВМС, які б могли провадити серйозні операції – дуже віддалене майбутнє, реалізація якого не є ймовірною", - йдеться у висновках дослідження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.