Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США попереджають Німеччину про російську загрозу

Світ навколо нас 4694 перегляди

Опубліковано - 6.11.2019 12:00 | Всі новини | Версія для друку

США попереджають Німеччину про російську загрозу
США попереджають Німеччину про російську загрозу
Сполучені Штати попередили Німеччину, ключового європейського союзника, про загрозу з боку Росії напередодні святкування 30-річчя від дня падіння Берлінської стіни.

У середу держсекретар Майк Помпео прямує до Німеччини, щоб підкреслити необхідність продовження посилення трансатлантичного партнерства. Зустрічі керівника американського дипломатичного відомства з керівництвом Німеччини пройдуть через кілька днів після того, як Данія усунула одну з останніх юридичних перешкод для здійснення проекту «Північний потік-2» - газопроводу по дну Балтійського моря, по якому в Німеччину буде поставлятися російський газ.

Джерело у Держдепартаменті повідомило, що США стурбовані «енергетичною безпекою» європейських партнерів. «Північний потік-2», за його словами, є переважно «політичним інструментом» Росії, а не повністю комерційним проектом.

«Ми регулярно висловлюємо наші побоювання. Ми розцінюємо це як інструмент, за допомогою якого Росія намагається використовувати енергію для просування своєї геополітичної порядку », - заявило джерело «Голосу Америки» у вівторок під час прес-брифінгу.

Джерело додало, що «Північний потік-2» ставить під загрозу пріоритети енергетичної безпеки, «роблячи європейські країни і наших союзників більш залежними від однієї країни, що є джерелом енергії».

Німеччина є найбільшим у Європі споживачем природного газу. При цьому у країні виробляється дуже мало власної енергії. З цієї причини Німеччина сильно залежить від імпорту у сфері енергетики. Влада країни також намагається зменшити побоювання США щодо безпеки і геополітики.

Майк Помпео, який замолоду служив у Німеччині на одній з американських військових баз, відвідає Графенвур, Вільсек, Модларойт, Лейпциг і Берлін, де братиме участь у заходах, присвячених закінченню «холодної війни». У Лейпцигу держсекретар зустрінеться з Хайко Маасом, міністром закордонних справ Німеччини. Помпео і Маас обговорять трансатлантичне партнерство перед лицем зростаючих загроз з боку Росії, Китаю та Ірану, розповіли в Держдепартаменті.

У Берліні Помпео зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та іншими представниками уряду, щоб обговорити партнерство і співробітництво між США і Німеччиною.

Помпео виступить з промовою поблизу берлінських Бранденбурзьких воріт. Як уточнили представники Держдепартаменту, тема його виступу - роль і значення свободи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.