Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія нарощує військову присутність в Арктиці

Імперія «Совок» 4487 переглядів

Опубліковано - 7.11.2019 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Росія нарощує військову присутність в Арктиці
Росія нарощує військову присутність в Арктиці
Нещодавно у Санкт-Петербурзі був представлений перший у світі бойовий криголам.

Від запуску першого у світі "бойового криголама", - до навчання військових поводженню з оленячими упряжками, від відновлення радянських авіабаз і радіолокаційних станцій, - до пристосування збройових систем і бронетехніки до умов холодної погоди: Росія активно зміцнює свою військову присутність в Арктиці і охоче привертає увагу до цього за допомогою військових навчань і тестових запусків нових ракет.

За словами західних аналітиків, мета Кремля - утвердитись у якості домінуючої сили в регіоні, який володіє великими нерозвіданими ресурсами, які стають більш досяжними через підвищення температур, танення льодів і підвищення рівня моря.

Нещодавно у Санкт-Петербурзі спустили на воду бойовий криголам "Іван Папанін", який планують поставити на озброєння до 2023 року, спорядивши його крилатими ракетами "Калібр", гарматами калібру 76,2 мм і протичовновим вертольотом Ка-27.

"Ми хотіли його створити таким, щоб він забезпечив безпеку плавання і проводки кораблів. Одночасно, щоб на цьому кораблі можна було проводити наукові дослідження в льодах Арктики і, звичайно, щоб він надійно гарантував безпеку наших національних інтересів там", - сказав агентству ТАСС адмірал Віктор Черков.

Для президента Володимира Путіна розвиток інфраструктури у Арктиці став однією з ключових довгострокових цілей. Цього року він висловив амбітне припущення, що Північний морський шлях зможе скласти конкуренцію Суецькому каналу. Деякі міжнародні інвестори вже скуповують активи в проектах експорту зрідженого природного по цьому маршруту.

Російська влада наполягає, що її наполеглива позиція - це відповідь на навчання НАТО у регіоні, а її мета спрямована на забезпечення миру в Арктиці. Однак останні ракетні випробування, очевидно, покликані послужити сигналом і підкріпити територіальні претензії Москви.

НАТО, за запитом Норвегії та інших скандинавських і країн Балтії, також активізує діяльність в Арктиці, особливо в районі Кольського півострова, де базується Північний флот РФ.

У нещодавній статті для норвезької газети Aftenposten російський міністр закордонних справ звинуватив НАТО в створенні напруженої обстановки в Арктиці. "Норвегія відходить від своєї базової політики, розміщуючи у мирний час на своїй території нібито на ротаційній, а насправді на постійній основі тренувальні бази для військовослужбовців США і Великобританії", - зазначив він, назвавши "вкрай агресивними" навчання Trident Juncture, які пройшли недавно "поблизу російських кордонів".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.