Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США вивчають сильні та слабкі сторони російської кібервійни в Україні

Війна з Росією (АТО) 4341 перегляд

Опубліковано - 27.11.2019 09:43 | Всі новини | Версія для друку

Новітня російська РЕБ “Дивноморье”
Новітня російська РЕБ “Дивноморье”
Сухопутні війська США мають більшу уваги приділяти опануванню засобів електронної війни.

Про це пише в своїй статті для NBC Себастьєн Роблін.

До такого висновку аналітика спонукала інформація про активне застосування засобів електронної війни Росією в Україні.

Він вказує на те, що Росія в Україні ефективно блокувала Радіо FM та лінії мобільного зв’язку, глушила сигнали командування, збила більше 100 українських дронів, використовувала сигнали зв’язку для наведення артилерійського вогню.

В інших випадках, російські системи видавали сигнали, які спричиняли до попереднього детонування, або зміни курсу артилерійських снарядів та ракет. Під час однієї з найбільш шокуючих операцій, сім’ї військових отримали неправдиві повідомлення з текстом: "Вашого сина вбили в бою", що спричинило велику кількість дзвінків та текстових повідомлень до військових. Через хвилини артилерія вдарила по місцю, де було виявлено велику кількість дзвінків з мобільних телефонів, вказує Роблін.

Аналітик зауважує, що Росія, за повідомленнями, проводила електронні напади на американські системи в Сирії. В 2018 році, американський генерал заявив, що вони "перешкоджали нашим системам зв’язку", блокували дрони, не дозволяючи їм використовувати сигнали GPS.

В російських кіберможливостях є і прогалини, наголошує дослідник. Можливо теперішні міжнародні санкції ускладнили ведення кібервійни для Росії. Про це під час симпозіуму в Вашингтоні наприкінці жовтня, розповів полковник Збройних сил України, Іван Павленко, пише видання The War Zone.

Росія має підтримувати багато своїх систем, які потребують, щонайменше частково, компонентів з-за кордону. "Створення внутрішніх мереж постачання деяких частин може бути складним і подекуди неможливим, і росіянам можливо потрібно буде розробити повністю нові системи ведення електронної війни, які б з самого початку використовували альтернативні можливості", пише The War Zone.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.