Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Небезпечні маневри російського корабля-розвідника біля США

Світ навколо нас 3773 перегляди

Опубліковано - 18.12.2019 23:21 | Всі новини | Версія для друку

Небезпечні маневри російського корабля-розвідника біля США
Небезпечні маневри російського корабля-розвідника біля США
Американські ВМС уважно слідкують за небезпечними маневрами російського корабля-розвідника біля берегів США.

У вівторок Берегова охорона Сполучених Штатів повідомила, що екіпаж військового корабля "Виктор Леонов" "не включав ходові вогні в умовах обмеженої видимості, не реагував на запити цивільних суден, які намагаються узгодити безпечний прохід, і (здійснював) інші безладні дії".

Судно продовжило ці маневри в міжнародних водах біля Атлантичного узбережжя США, через це за ним почали вести спостереження з повітря і з моря, повідомила прес-служба штабу Об’єднаного командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD).

Екіпажі суден, що перебувають поруч з узбережжям штатів Південна і Північна Кароліна та Джорджія, попередили про це й закликали бути пильними і поводитись обережно, якщо вони опиняться поруч з російським кораблем. Моряків також попросили повідомляти прикордонникам про будь-які можливі "небезпечні ситуації".

Військовий аналітик Олександр Гольц у коментарі російській службі Голоса Америки розповів, що російські моряки і льотчики, отримавши наказ згори, нерідко демонструють свою "зухвалість" так, як вони її розуміють.

Дії команди "Виктора Леонова" - це "чергова спроба показати, що, навіть перебуваючи на самоті поблизу американських берегів, представники ВМФ Російської Федерації роблять те, що вважають за потрібне, - каже політолог. - А те, що вони самі в результаті цього можуть постраждати або спричинити аварію, заподіявши шкоду іншим, у розрахунок просто не береться".

Крім того, це також може бути відповіддю на те, що військові кораблі США та інших країн НАТО після 2014 року почали регулярно заходити в чорноморську акваторію, вважає аналітик.

"Керівництво Росії розглядає таку практику як прагнення принизити військові можливості країни, - продовжує Гольц. - Не виключаю, що ризиковані маневри російського корабля - сигнали, пов’язані з бажанням продемонструвати, що ми так само поводимося біля берегів США. Насправді це не питання стратегії".

Днями в Чорне море увійшов американський есмінець "Росс" (USS ROSS - DDG-71) класу "Арлі Берк". Його, за вже усталеною традицією, одразу почав супроводжувати російський ракетний корабель ВМФ РФ.

Військовий оглядач Павло Фельгенгауер також пов’язав дії росіян із маневрами есмінця у Чорному морі. "Американські літаки і дрони літають поблизу російських кордонів, - говорить експерт, - а російські літальні апарати біля кордонів США практично не з’являються, тому що у них немає таких технічних можливостей. Для військових це прикро. Доводиться відповідати хоч чимось".

За словами обох російських експертів, міць американського і російського військових флотів порівняти неможливо. У США - набагато більше есмінців із великою водотоннажністю та авіаносців. А Росія робить ставку на менш універсальні кораблі - фрегати, а також підводні човни. Китаю Росія також програє, кажуть вони.

Гольц каже, що, намагаючись позбутися комплексу неповноцінності, вище військове керівництво Росії вирішило компенсувати перевагу США розміщенням на кораблях гіперзвукових ракет "Циркон" і крилатих ракет "Калибр". Але експерт не вірить в ефективність того, що таким чином можна протистояти ударній силі американського флоту.

Фельгенгауер також підкреслює: у Росії - "своєрідний флот". За його оцінками, він всерйоз згодиться лише у випадку глобальної ядерної війни, адже він підводний і ядерний.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.