Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міністерство оборони відзвітувало про виконання оборонного замовлення

Захист держави 4383 перегляди

Опубліковано - 27.12.2019 10:52 | Всі новини | Версія для друку

Комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю та дивізіоном «Оболонь-А»
Комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю та дивізіоном «Оболонь-А»
Згідно з звітом МО у війська поставлено більше 7 тисяч одиниць озброєнь і військової техніки.

«Підсумки 2019 року статистично такі: за результатами використання ресурсів для виконання завдань державного оборонного замовлення у війська поставлено 7434 одиниці озброєння та військової техніки. Для того, щоб говорити, про які речі конкретно мається на увазі в такому тисячному обсязі, я зазначу такі орієнтири. Це приблизно 700 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, близько 900 одиниць бронетанкової і автомобільної техніки, що предметно, 90 літальних апаратів різних типів, 5 бойових катерів та кораблів і близько 700 зразків озброєння і військової техніки, які забезпечують стійкий зв’язок, автоматизацію процесів управління військами та кібернетичний захист».

Про це поінформував заступник Міністра оборони України Анатолій Петренко, звітуючи щодо результатів виконання ДОЗ, постачання у війська нової техніки і озброєння, ремонту, а також виконання функцій з організації виробництва боєприпасів та споруд спеціального призначення, повідомив пресцентр МО.

Він також зауважив, що результати виконання оборонного замовлення — це ключова тема для всіх оперативних спроможностей, які є у ЗС України — як летального, так і нелетального характеру дій.

«Це визначальний показник для того, щоб приймати рішення по формах і способах застосування військ, простими словами, як будемо воювати. Це ключовий критерій для організації бойової підготовки. Це те, що в першу чергу впливає на організацію і створення військової інфраструктури. І звичайно, головне для організації процесу оборонного планування на засадах спроможностей», — зазначив Анатолій Петренко.

Завдання, яке також виконується у рамках ДОЗ — це організація виробництва критичної номенклатури боєприпасів, яка існує, створення для цього споруд спеціального призначення, а також ремонт.

«За результатами використання ресурсів на ремонт, було відремонтовано 507 одиниць, а за результатами роботи по боєприпасам, у війська поставлено близько двох тисяч боєприпасів крупного калібру і близько 150 тисяч складових, які необхідні нам для створення критичної номенклатури, для створення боєприпасів, особливо для військ, які виконують завдання в районі проведення операції ООС», — зазначив Анатолій Петренко.

За його словами, позитивною є тенденція з прийняття на озброєння ЗС України нових зразків за результатами успішного проведення державних і визначальних відомчих випробувань.

«У нас 17 нових зразків за результатами 55 успішних випробувань прийняті на озброєння і допущено до підконтрольної експлуатації у військах 38 зразків військової техніки. Ми говоримо про протиповітряну оборону для Сухопутних військ, про безпілотну авіацію, про нові зразки бронетанкової техніки, командно-штабні машини, а також парашутні системи для Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій», — зазначив Анатолій Петренко.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.