Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна просить НАТО про приєднання до Програми розширених можливостей

Політика 3929 переглядів

Опубліковано - 16.01.2020 09:56 | Всі новини | Версія для друку

Україна просить НАТО про приєднання до Програми розширених можливостей
Україна просить НАТО про приєднання до Програми розширених можливостей
Під час засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі віцепрем’єр Дмитро Кулеба офіційно попросив Альянс розглянути приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО. У НАТО прохання поки не коментують.

Офіційний Київ звернувся до НАТО з проханням розглянути його заявку на приєднання до Програми розширених можливостей Альянсу. Про це у середу, 15 січня, повідомив віцепрем’єр України з євро- і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба. Він очолював українську делегацію під час засідання Комісії Україна-НАТО в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, повідомляє кореспондент DW. "Сьогодні я офіційно звернувся до Північноатлантичної Ради з проханням розпочати офіційний розгляд заявки України на отримання статусу члена Програми розширених можливостей", - зазначив урядовець.

На запитання про часові рамки розгляду заявки він не відповів, порадивши адресувати його державам-членам НАТО. "Є деякі держави-члени, які все ще розглядають питання, чи потрібно Україні дати цей статус, але керуються вони політичними чинниками, бо в принципі Україна відповідає всім критеріям, необхідним для участі у програмі", - запевнив Кулеба. Він не захотів називати ці країни.

Водночас у повідомленні пресслужби НАТО щодо зустрічі з українською делегацією Програма розширених можливостей не згадується. Утім, це звична практика Альянсу - утримуватися від коментарів на теми щодо яких тривають дискусії.

Нагадаємо, Програму розширених можливостей НАТО запустило у 2014 році та долучило до неї п’ять країн: Швецію, Фінляндію, Австралію, Грузію та Йорданію. Програма покликана допомогти учасникам збільшити оперативну сумісність своїх військ з силами НАТО. Говорячи про користь для України, Кулеба навів приклад того, що деякі навчання Альянсу відкриті лише для його держав-членів і учасників цієї програми. У разі отримання членства у ній, Україна зможе брати участь у таких навчаннях.

Участь у системі закупівель НАТО

Крім того, Кулеба повідомив про те, що на засіданні обговорили отримання Україною доступу до системи закупівель оборонної продукції Альянсу. "Ми хочемо створити нові можливості для українських експортерів у цій сфері продавати свою продукцію країнам-членам НАТО", - пояснив він. За словами урядовця, у цій системі Україна зможе як купувати продукцію оборонного призначення, так і продавати її. Водночас Кулеба заявив про відсутність політичних перешкод для приєднання України до цієї системи: "Я не почув жодного застереження щодо нашої участі".

Засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів було присвячено виконанню Києвом Річної національної програми співробітництва країни з Альянсом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.