Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помпео зустрівся з керівниками МЗС і Міноборони – говорили про безпеку, інвестиції та реформи

Політика 3505 переглядів

Опубліковано - 31.01.2020 20:06 | Всі новини | Версія для друку

Помпео зустрівся з керівниками МЗС і Міноборони – говорили про безпеку, інвестиції та реформи
Помпео зустрівся з керівниками МЗС і Міноборони – говорили про безпеку, інвестиції та реформи
Державний секретар США Майк Помпео в перебігу свого візиту до України провів зустрічі із міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, а також із міністром оборони Андрієм Загороднюком, передають пресслужби обох відомств у п’ятницю.

Повідомляється, що голова українського зовнішньополітичного відомства Вадим Пристайко сказав Майку Помпео про зацікавленість України у залученні стратегічних американських інвестицій у військово-технічній, енергетичній та інших галузях.

«Помпео у ході переговорів запевнив у повній підтримці України Сполученими Штатами у справі припинення агресії Росії та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у повному обсязі, практичним підтвердженням чому стало запровадження США 29 січня пакету додаткових санкцій, які стосуються окремих фізичних осіб та компаній в Криму. Поряд із цим американська сторона наголосила на важливості збереження високої динаміки та результативності реформ в Україні», – йдеться в повідомленні МЗС.

Водночас в Міністерстві оборони заявили, що профільний міністр Андрій Загороднюк на зустрічі з Майком Помпео «наголосив на важливості допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до 300 мільйонів доларів».

«Також під час зустрічі її учасники обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні. Українська сторона поінформувала американських колег про перебіг операції Об’єднаних сил на сході України. Під час діалогу також було надано оцінку дестабілізаційним діям Російської Федерації в Азово-Чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором», – передає пресслужба українського оборонного відомства.

Майк Помпео прибув до Києва 30 січня 2020 року. Він раніше 31 січня відвідав меморіал «Стіна пам’яті загиблих за Україну», а також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.