Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські війська влаштовують провокації

Війна з Росією (АТО) 2642 перегляди

Опубліковано - 5.03.2020 21:46 | Всі новини | Версія для друку

Російські війська влаштовують провокації
Російські війська влаштовують провокації
Не зважаючи на завершення у грудні 2019 року розведення сил та засобів в районі населеного пункту Петрівське, збройні формування Російської Федерації вдаються до провокаційних обстрілів як у безпосередній близькості до ділянки розведення, так і в її межах.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

У щоденному звіті від 4 березня 2020 року СММ ОБСЄ інформує, що «вночі та рано-вранці 1 березня камера СММ в населеному пункті Петрівське (тимчасово окупованому, 41 км на південь від Донецька) зафіксувала 2 снаряди і 8 дульних спалахів на відстані орієнтовно 0,5–1,5 км на південно-південний захід (за оцінкою, усе в межах ділянки розведення в районі Петрівського)».

При детальному вивчені зазначеної інформації встановлено, що обстріли здійснено представниками збройних формувань Російської Федерації.

Цей випадок не є винятком. У безпосередній близькості до району розведення сил та засобів неодноразово порушувався режим припинення вогню у східній частині ділянки розведення, у південно-східному куті ділянки в районі висоти 202,9, а також з боку населеного пункту Вікторівка.

Окрім цього, упродовж минулої доби противник двічі здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення у присутності патруля СММ ОБСЄ, застосувавши стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються досягнутих домовленостей та вогонь у відповідь не відкривають.

Зазначені дії ще раз підтверджують небажання збройних формувань Російської Федерації зупинити збройний конфлікт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.