Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Домовленість про перемир’я у Сирії порушується

Світ навколо нас 2707 переглядів

Опубліковано - 6.03.2020 16:28 | Всі новини | Версія для друку

Домовленість про перемир’я у Сирії порушується
Домовленість про перемир’я у Сирії порушується
ЄС привітав домовленість між РФ і Туреччиною про перемир’я в Сирії. Однак в Ідлібі тривають бої між армією Асада і збройними угрупованнями, стверджує SOHR.

Незважаючи на домовленість про припинення вогню, що діє з опівночі 6 березня, у сирійській провінції Ідліб тривають сутички між урядовими військами та їх противниками, є вбиті. Серед 15 загиблих - шестеро сирійських солдатів та їхніх союзників, повідомляє у п’ятницю, 6 березня, базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (SOHR). Водночас, за його даними, військова авіація Росії та Сирії припинила удари по провінції на північному заході країни. На більшій частині території Ідліб встановилося "напружене" затишшя, зазначили у SOHR.

Тим часом Євросоюз привітав досягнуту Росією та Туреччиною угоду про перемир’я і назвав її "доброю новиною" і сигналом "доброї волі". Дотримання режиму припинення вогню необхідно для надання жителям провінції Ідліб гуманітарної допомоги, наголосив верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель 6 березня в Загребі.

Як повідомлялось, напередодні президент РФ Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися про встановлення нового перемир’я в Ідлібі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.