Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ може надати фінансування Україні через коронавірус

Економіка 3021 перегляд

Опубліковано - 23.03.2020 13:53 | Всі новини | Версія для друку

Голова Національного банку України Яків Смолій
Голова Національного банку України Яків Смолій
Міжнародний валютний фонд може надати Україні фінансування через втрати, яких країна зазнає у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, повідомив увечері 22 березня голова Національного банку України Яків Смолій у твітері.

«Україна активно опрацьовує з МВФ можливе отримання фінансування в межах програм для підтримки країн, які зазнають втрат від коронавірусу. Маємо підтримку МВФ та надію на швидкі результати перемовин», – написав керівник НБУ, додавши твіт директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої.

Керівниця фонду повідомила про «дуже конструктивну розмову з президентом України Володимиром Зеленським», а також вказала, що «висловила нашу підтримку Україні, коли країна стоїть перед величезними викликами, спричиненими COVID-19».

Сайт глави української держави повідомляє, що «Володимир Зеленський поінформував очільницю Міжнародного валютного фонду про стан справ у нашій країні та заходи, вжиті для запобігання поширенню COVID-19».

«Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку фонду в час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією. Україна свідома, що сьогодні потрібно діяти активно та швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов’язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян», – сказав Зеленський.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 18 березня заявив, що переговори з Міжнародним валютним фондом просуваються вперед.

11 березня Шмигаль заявляв, що Україна в найближчі два-три тижні виконає пріоритетні попередні заходи, які залишилися, для відкриття нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Ідеться про нову трирічну програму розширеного фінансування для України на загальну суму понад 5,5 мільярда доларів. Вона має замінити попередню програму «стенд-бай» на 3,9 мільярда доларів, якої Київ так і не виконав – Україна змогла отримати лише єдиний її транш в 1,4 мільярда доларів іще у грудні 2018 року.

МВФ попередньо підтримав нову програму кредитування для України на технічному рівні, але її надання обумовлено поступом Києва в реформах. Серед передумов – також ухвалення спеціального закону, що гарантував би неповернення націоналізованих банків колишнім власникам і відшкодування ними витрат на порятунок таких банків, здійснених коштом платників податків.

Розмови про цю нову програму точаться з вересня-листопада 2019 року. Відтоді відбулося вже кілька зустрічей і раундів переговорів представників МВФ і України. Щоразу МВФ за підсумками видавав заяви в формально оптимістичному тоні, але щоразу в них ішлося про необхідність подальших дискусій.

Терміни укладення угоди про нову програму наразі лишаються невизначеними. Тим часом Київ сподівався було укласти її і отримати за нею перші 2 мільярди доларів іще 2019 року.

Укладення цієї угоди з МВФ є також передумовою для отримання макрофінансової допомоги від Європейського союзу на суму в 500 мільйонів євро.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.