Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розвідки західних країн - про те, чи приховував Китай правду про коронавірус

Світ навколо нас 2292 перегляди

Опубліковано - 5.05.2020 13:51 | Всі новини | Версія для друку

Розвідки західних країн - про те, чи приховував Китай правду про коронавірус
Розвідки західних країн - про те, чи приховував Китай правду про коронавірус
Розвідки п’яти англомовних країн у спільному звіті стверджують, що Китай навмисно приховував і знищував надважливі дані про новий коронавірус.

Про це повідомляє австралійська газета Sunday Telegraph, яка каже, що в її розпорядженні є копія звіту.

Офіційних підтверджень цієї інформації поки що немає, але виступ австралійської газети в будь-якому разі став черговим залпом в інформаційній війні між Заходом і Китаєм.

Як повідомляє Sunday Telegraph, розвідувальний альянс "П’ять очей" (Five Eyes) - об’єднання розвідок США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії - у своєму звіті, викладеному на 15 сторінках, пише, що китайська влада навмисно приховувала інформацію про коронавірус і поставила інші країни під загрозу.

В документі, за інформацією видання, йдеться, що влада КНР змушувала мовчати місцевих лікарів, які намагалися повідомити світу правду про небезпеки, знищувала сліди лабораторних експериментів і відмовлялася надати зразки іноземним вченим, які працювали над розробкою вакцини.

Президент і держсекретар США раніше вже звинувачували Китай у тому, що вірус нібито був створений в лабораторії уханського Інституту вірусології. Роздуми про це з’являються в міжнародній пресі від самого початку пандемії.

Проте в доповіді "П’яти очей", за даними Sunday Telegraph, прямих звинувачень в тому, що вірус був створений саме в китайській лабораторії немає. Там лише перераховуються деякі обставини й підозри, що потребують подальшої перевірки.

Офіційний Китай рішуче відкидає всі звинувачення як у приховуванні інформації, так і в тому, що коронавірус був створений людиною.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відмовився коментувати публікацію Sunday Telegraph.

"Я щодня отримую зведення розвідки зі всього світу. Я не коментую конкретні зведення і не розповідаю, що я бачив і чого не бачив. Це було б неправильно", - сказав Воллес в радіоефірі BBC.

Президент США Дональд Трамп 30 квітня, відповідаючи на запитання журналіста, чи бачив він свідчення того, що джерелом коронавірусу був Інститут вірусології в Китаї відповів: "Так, так, я дійсно їх бачив". Але одразу ж відмовився розповідати будь-які подробиці й почав туманно міркувати про можливі помилки, яких припустився Китай.

Між тим апарат директора Національної розвідки США того ж дня заявив, що американські спецслужби підтримують думку більшості вчених щодо природного, а не штучного походження вірусу.

Водночас розвідка США пообіцяла дослідити усі розвідувальні дані й нову інформацію, щоб встановити, спалах коронавірусу виник через контакт людини з зараженою твариною чи через інцидент в лабораторії в Ухані.

Держсекретар США Майк Помпео в неділю під час виступу на телеканалі ABC заявив, що в США є "значна кількість доказів того, що джерелом вірусу була китайська лабораторія".

Водночас, коли журналіст нагадав Помпео про заяву Національної розвідки, в якій йшлося про природне походження вірусу, той відповів: "Так, правильно. Я з цим згоден".

Британська газета Telegraph у понеділок з посиланням на джерело в MI6 повідомило, що британська розвідка вже давно доповідала уряду про приховування Китаєм масштабів і обставин спалаху Covid-19.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.