Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна підписала меморандум у справі про захоплення Росією українських моряків для передачі в суд ООН

Війна з Росією (АТО) 2115 переглядів

Опубліковано - 22.05.2020 13:13 | Всі новини | Версія для друку

Україна підписала меморандум у справі про захоплення Росією українських моряків для передачі в суд ООН
Україна підписала меморандум у справі про захоплення Росією українських моряків для передачі в суд ООН
Заступник міністра закордонних справ України, агент України в справі про захоплення українських моряків і кораблів у Чорному морі у листопаді 2018 року Євгеній Єнін підписав меморандум України, який буде передано до Міжнародного трибуналу з морського права.

«Ми не хочемо помсти, ми хочемо справедливості. І я як міністр, команда Міністерства закордонних справ, уряду, Офісу президента, наші юридичні радники, Офіс генерального прокурора – всі, кожен орган, задіяний у цей процес, ми хочемо тільки одного – справедливості, й ми цієї справедливості домагатимемося всіма доступними для нас засобами, і безумовно, що Міжнародний трибунал з морського права – це один із таких засобів», – заявив на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи підписання Єніним цього меморандуму.

Терміни подачі Україною відповідного меморандуму були встановлені наприкінці листопада 2019 року. Згідно з розкладом, МЗС має подати документ до 24 травня

Раніше в МЗС України заявили, що українська сторона докладає зусиль для встановлення арбітражним судом порушення Росією Конвенції ООН з морського права під час захоплення та утримання українських військових суден «Нікополь», «Бердянськ» і «Яни Капу», а також 24 членів їх екіпажів. Моряків і кораблі Україні повернули восени 2019 року.

Водночас п’ятий президент України Петро Порошенко звинуватив Володимира Зеленського в бездіяльності в питанні гарантування свободи судноплавства в Азовському морі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.