Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єврокомісія виділила Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги

Економіка 3301 перегляд

Опубліковано - 29.05.2020 18:56 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісія виділила Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги
Єврокомісія виділила Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги
Ці 500 мільйонів євро кредиту є останнім траншем четвертої програми макрофінансової допомоги Україні з боку ЄС.

Європейська комісія виділила Україні другий і останній транш четвертої програми макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро. Про це рішення у п’ятницю, 29 травня, в Брюсселі повідомила представниця Єврокомісії Марта Вечорек.

"Комісія від імені ЄС схвалила виділення 500 мільйонів євро кредиту Україні як частини четвертої програми макрофінансової допомоги", - наводить її слова агенція "Інтерфакс-Україна".

З цієї виплатою ЄС надав Україні 3,8 мільярда євро у вигляді позик макрофінансової допомоги (МФД) із 2014 року. Це найбільша сума МФД, яку ЄС виділив якій-небудь одній країні-партнеру.

Нагадаємо, у березні 2018 року на прохання української сторони Єврокомісія ухвалила рішення розпочати четверту програму макрофінансової допомоги Україні в один мільярд євро для підтримки подальшої економічної стабілізації та структурних реформ.

У вересні 2018 року Україна та ЄС підписали кредитну угоду про надання четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Україні (MFA IV) на один мільярд євро та меморандум про взаєморозуміння, в якому закріплено умови виділення цих коштів.

Цю макрофінансову допомогу розділили на два транші по 500 мільйонів кожен. Перший транш виділили у грудні 2018 року у вигляді позики на термін до квітня 2033 року за 1,25% річних, а другий мав бути виділений після виконання Україною 12-и критеріїв. Їх виконали у грудні минулого року.

Утім, однією з "горизонтальних" умов виділення останнього траншу, так само як і щодо всіх інших програм макрофінансової допомоги, було продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Своєю чергою, однією з умов отримання допомоги від МВФ стало ухвалення закону про банківську діяльність, який ще називають "антиколомойським" законом. Він має запобігти можливому поверненню "Приватбанку" його колишнім власникам Ігореві Коломойському та Геннадію Боголюбову, які оскаржують у судах націоналізацію цієї фінансової установи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.