Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Усі великі конфлікти на пострадянському просторі пов’язані з Кремлем

Політика 2386 переглядів

Опубліковано - 22.07.2020 18:04 | Всі новини | Версія для друку

Усі великі конфлікти на пострадянському просторі пов’язані з Кремлем
Усі великі конфлікти на пострадянському просторі пов’язані з Кремлем
Корені усіх великих конфліктів на території колишнього СРСР – у Молдові, Грузії та Україні – лежать в агресивній зовнішній політиці Кремля.

На цьому наголосив міністр оборони України Андрій Таран під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва (ФБС) ОБСЄ у середу, яке стало заключним у рамках Українського головування у ФБС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз вже зрозуміло, що усі великі конфлікти на пострадянській території – у Молдові, Грузії та Україні – як ланки єдиного ланцюга, один веде до іншого, але їх корені криються в агресивній зовнішній політиці Кремля", - заявив Таран.

Він вказав на те, що безпекова ситуація у регіоні ОБСЄ була серед ключових тем Українського головування у ФБС, яке тривало з квітня по липень.

“Російська агресія проти України залишається головним питанням нашої національної та регіональної безпеки. Наша країна знаходиться у стані війни з 2014 року, борючись як держава за відновлення свого суверенітету та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів", - наголосив очільник українського МО.

Саме тому політико-військові аспекти конфлікту між Росією та Україною залишалися в центрі уваги ФБС під час Українського головування.

"Підступне вбивство українського військового медика на Донбасі 13 липня - лише черговий приклад того, як важливо докласти усіх зусиль для стримування подальшої ескалації конфлікту та забезпечення міжнародного гуманітарного права", - заявив Таран.

Міністр зазначив, що під час свого головування Україна ділилася своїм досвідом у відбитті іноземної агресії в різних її проявах, зберігаючи при цьому актуальність обговорюваних тем для держав-учасниць ОБСЄ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.