Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Командувач ОС заявляє, що військові лишаються на позиціях з штатним озброєнням

Війна з Росією (АТО) 1760 переглядів

Опубліковано - 27.07.2020 15:44 | Всі новини | Версія для друку

Командувач ОС заявляє, що військові лишаються на позиціях з штатним озброєнням
Командувач ОС заявляє, що військові лишаються на позиціях з штатним озброєнням
Військові виконують поставлені завдання зі своїм штатним озброєнням у місцях, де і знаходились раніше.

Про це сказав на брифінгу Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

«Ніхто зброю ні у кого не забирав. Військові виконують завдання на передній лінії та в інших місцях зі своїм штатним озброєнням», - зазначив командувач ОС.

Усі військові підрозділи розміщуватимуться там, де вони і дислокувались раніше, додав Кравченко, відповідаючи на запитання журналістів.

На пресконференції зауважили, що згідно з Мінськими домовленостями, вся артилерія, танки знаходяться в районах зосередження за лінією відведення.

На запитання журналістів Укрінформу стосовно того, хто контролюватиме бойовиків на Донбасі, Кравченко не зміг відповісти – «Ну, то питання не до мене", - зауважив він.

Кравченко заявив, що у випадку явної збройної агресії окупантів військові можуть давати збройну відповідь.

«На виконання рішення вищого політичного керівництва держави Об’єднані сили мають забезпечити дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню за умови дзеркальних дій з боку противника. Випереджаючи питання щодо можливості відкриття вогню у відповідь, наголошую: ніхто не може заборонити військовослужбовцям захищати себе та побратимів у випадку явної збройної агресії. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом», - сказав він.

Кравченко, як Командувач Об’єднаних сил, запевнив, що у разі порушення противником режиму тиші і загрози життю нашим військовослужбовцям відповідь ЗСУ буде миттєвою і рішучою.

За його словами, всі без винятку військовослужбовці готові виконувати накази керівництва, розуміючи важливість домовленостей, бо тепер йдеться про реальну можливість зупинити вогонь з обох сторін.

«Нічого не міняється, працюємо як працювали, просто п’ята колона нагнітає ситуацію», - додав командувач.

Як повідомлялося раніше, відсьогодні вогонь у відповідь дозволяється лише за наказом керівництва ЗСУ. Згідно із заявою МОУ, вогонь у відповідь у разі наступальних дій допускається тільки в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних Сил України та керівництва збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використати вищезгаданий координаційний механізм. Про видання таких наказів буде повідомлено Тристоронній контактній групі.

Вищезгадані заходи не можуть бути повністю або частково дезавуйовані жодними іншими наказами, у тому числі таємними.

Про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 27 липня домовилася Тристороння контактна група під час засідання у форматі відеоконференції, яке відбулося 22 липня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.