Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експосадовці США закликали переглянути політику щодо Кремля

Світ навколо нас 1960 переглядів

Опубліковано - 7.08.2020 10:13 | Всі новини | Версія для друку

Експосадовці США закликали переглянути політику щодо Кремля
Експосадовці США закликали переглянути політику щодо Кремля
Низка колишніх американських високопосадовців та дипломатів написали відкритого листа, в якому закликали переглянути політику США щодо Росії та зробити її більш гнучкою.

Лист опублікували у виданні POLITICO. У ньому йдеться про те, що нинішнє поєднання санкцій та дипломатії не працює, тож з Росією потрібно відновити ширшу співпрацю, а санкційний режим зробити готовим до пом’якшень.

Авторами листа є Роуз Готтемюллер (колишня заступниця Генсека НАТО), Томас Грем (радник президента Буша-молодшого з Росії та Євразії), Фіона Гілл (колишня співробітниця Ради Нацбезпеки США, яка відповідала за Росію та Україну), Роберт Легвольд (політолог Колумбійського університету), Джон Ганстман та Томас Пікерінг (колишні посли США до Росії).

На додачу, лист підписали декілька десятків колишній високопосадовців, дипломатів, сенаторів, конгресменів та аналітиків. Серед них - колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, ексміністр оборони США Вільям Перрі, колишній державний секретар США Джорд Шульц, ексзаступник директора ЦРУ Джон МакЛафлін та інші. Серед підписантів є як демократи, так і республіканці.

Автори і підписанти виклали своє бачення відносин у шістьох пунктах. Нижче коротко переказуємо їхній зміст.

- Слід знайти ефективний шлях відповіді на російське втручання в американські вибори. “Загартовування нашої виборчої інфраструктури, санкції щодо росіян, які використовують викрадену інформацію як зброю, і протидія здатності Росії зламати наші системи - це все необхідні заходи".

- Відновлення нормальних дипломатичних відносин - найвищий пріоритет. “Беззмістовно, щоб дві країни, які здатні знищити одна одну і всю цивілізацію за 30 хвилин, мали нестачу дипломатичних відносин, які повністю функціонують. Внаслідок кризи в Україні, ключові урядові контакти загострились, консульства закрили, працівників посольств різко скоротили. … Відновлення нормальних дипломатичних відносин має бути найвищим пріоритетом для Білого дому з підтримкою в Конгресі”.

- Слід залучати Росію до діалогу. “Слід помалу переходити до наступної фази контролю за зброєю, щоб посилити ядерну стабільність, обережно підлаштовану під світ з декількома ядерними суб’єктами. … Необхідно зробити безпечнішим і стабільнішим військове протистояння вздовж найбільш нестабільних регіонів Європи - від Балтійського до Чорного моря, наполегливо працюючи для збереження існуючих обмежень, як “Угоди про відкрите небо”.

- З важливих питань, потрібно забезпечити тристоронню співпрацю США-Росія-Китай. “Наша нинішня політика посилює готовність Росії приєднатись до найменш конструктивних аспектів політики Китаю щодо США. Просунути голку в протилежний бік буде непросто, але це має бути нашою метою”.

- Україна та Сирія - принципово важливі, але також слід пам’ятати про покращення відносин з Росією. “Щодо важливих питань, де інтереси США та Росії перебувають у справжньому конфлікті - як-от Україна чи Сирія, Сполучені Штати мають залишатись твердими в принципах, які поділяють наші союзники, і які є критично важливими для справедливого результату. Однак більше уваги слід приділити сумарному впливу, який зважені та послідовні кроки можуть мати на загальні відносини. І своєю чергою, можливостям покращення відносин для наступних кроків уперед”.

- Санкції мають бути частиною політики щодо Росії, але їх треба поєднувати з дипломатією. “Ми маємо відновити гнучкість нашого санкційного режиму, і зосередитись на цільових санкціях, які можуть бути швидко пом’якшені взамін на російські кроки, що просунули переговори назустріч прийнятного вирішення невирішених конфліктів”.

Посадовці та дипломати також наголосили: вони свідомі того, що стратегія Путіна глибоко вкорінена в націоналістичні традиції, і знаходить відгук як в еліт, так і в громадськості. І що наступний лідер Росії, ймовірно, також буде провадити таку ж політику.

“Припущення, що ми можемо і маємо це змінити, є неправильним. Водночас, було б нерозумно думати, що в нас нема вибору, окрім як дотримуватись своєї нинішньої політики”, - йдеться у колонці.

“Ми маємо працювати з Росією, як є, - повністю використовуючи наші сильні сторони, але відкрившись до дипломатії. Цілеспрямовано, ми зможемо як дати раду викликам з Росії, так і прагнути скерувати відносини на більш конструктивну стежку. Якщо цього не зробити, ціна буде надто високою”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.