Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затримані у Мінську українці - наші колеги, журналісти, непричетні до заворушень

За право людини 3277 переглядів

Опубліковано - 13.08.2020 10:08 | Всі новини | Версія для друку

Костянтин Рєуцький і Євген Васильєв
Костянтин Рєуцький і Євген Васильєв
Hromadske закликає владу Білорусі негайно відпустити затриманих 12 серпня в Мінську громадян України Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували з Мінська матеріали для цього видання.

Про це йдеться у заяві редакції hromadske, передає Укрінформ.

«Hromadske упродовж місяця намагалося отримати офіційну акредитацію від влади країни, але, на жаль, її так і не видали. Відтак ми змушені були висвітлювати події без акредитації. Наші колеги пробули в країні менше доби і встигли підготувати один матеріал, який був опублікований на нашому сайті цього ж дня», - зазначається у заяві.

Hromadske запевняє, що Євген Васильєв і Костянтин Рєуцький не готували і ніколи не були причетні до жодних заворушень - ані в Білорусі, ані в будь-якій іншій країні.

У зв’язку з цим видання закликає владу Білорусі звільнити і повернути в колег Україну та не перешкоджати свободі слова.

«Закликаємо МЗС України, Посольство України в Білорусі, а також Президента вжити всіх необхідних заходів, аби запобігти появі нових політичних в’язнів, цього разу в Білорусі», - наголошується у заяві.

Також із посиланням на білоруську правозахисницю Тетяну Рав’яку повідомляється, що проти Рєуцького та Васильєва у Білорусі відкрили справу за статтею про «масові заворушення», яка передбачає від 3 до 8 років ув’язнення.

Як повідомлялося, 12 серпня орієнтовно о 17:00 у Мінську були затримані двоє громадян України - Костянтин Рєуцький і Євген Васильєв. МЗС України наголосило, що посольство нашої держави в Білорусі вживає заходів щодо встановлення місця їх перебування та умов утримання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.