Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Раді ООН із прав людини пройдуть термінові дебати про ситуацію Білорусі

Світ навколо нас 1840 переглядів

Опубліковано - 14.09.2020 15:50 | Всі новини | Версія для друку

У Білорусі - міліцейська вакханалія: закону просто не існує у буцегарні хапають усіх, навіть випадкових перехожих
У Білорусі - міліцейська вакханалія: закону просто не існує у буцегарні хапають усіх, навіть випадкових перехожих
Рада ООН із прав людини погодилася провести термінові дебати з питання про дотримання прав людини в Білорусі. Вони пройдуть 18 вересня.

Із закликом провести термінові дебати звернулася Німеччина, пише агентство Reuters. 25 із 47 країн-членів ради висловилися на підтримку цієї пропозиції, дві були проти, 20 – утрималися.

Верховний комісар ООН із прав людини Мішель Бачелет на відкритті сесії ради в Женеві 14 вересня заявила про те, що всі повідомлення про репресії, надмірне застосування сили, тортури і викрадення учасників акцій протесту в Білорусі повинні бути належним чином розслідувані, а винні – притягнуті до відповідальності.

Вона також зауважила, що для досягнення суспільної злагоди в Білорусі необхідний діалог і реформи.

За словами Бачелет, наразі недостатньо свідчень того, що білоруська влада якось реагує на повідомлення про порушення прав людини в країні.

Акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента 9 серпня, переможцем яких офіційно був оголошений чинний голова держави Олександр Лукашенко.

Тисячі учасників вуличних протестів були затримані, надійшли сотні повідомлень про побиття і тортури з боку співробітників правоохоронних органів.

Напередодні в Мінську, за офіційними даними, було затримано більше ніж 500 учасників масової акції противників Лукашенка. На так званий Марш героїв вийшли, за оцінками, близько 100 тисяч людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.