Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС і США: Від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України

Політика 1990 переглядів

Опубліковано - 17.09.2020 22:10 | Всі новини | Версія для друку

ЄС і США: Від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України
ЄС і США: Від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України
ЄС і США заявили, що від прозорості обрання глави САП залежатиме подальша підтримка України. Раніше цього дня Верховна Рада обрала 7 осіб до комісії з відбору керівника САП.

Європейський Союз і США у четвер, 17 вересня, спільно заявили, що від прозорості процесу відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) залежатиме подальша підтримка України.

"ЄС і США взяли до відома рішення Верховної Ради про призначення членів комісії для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора. Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого - доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати наша подальша підтримка", - йдеться в заяві представництва ЄС в Україні та посольства США в Україні, оприлюдненій у соцмережі Twitter.

Критика з Європарламенту

Критика щодо рішення Верховної Ради пролунала і в Європарламенті. Німецький євродепутат Міхаель Ґалер (Michael Gahler) з найбільшої фракції Європейської народної партії (ЄНП) висловив величезне занепокоєння через голосування у Верховній Раді щодо членів комісії, яка має обирати главу САП. Він назвав кандидатів недосвідченими. Євродепутат також попередив про ризик для фінансової підтримки України з боку МВФ та ЄС.

Різко прокоментувала ситуацію щодо затвердження членів комісії, яка обиратиме главу САП, і євродепутатка від Німеччини, представниця Зелених Віола фон Крамон (Viola von Cramon). "Українська влада ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальший транш фінансової допомоги обсягом 1,5 мільярда євро", - написала євродепутатка в соцмережі Twitter.

Верховна Рада затвердила 7 членів комісії, яка обере главу САП

Раніше цього ж дня Верховна Рада включила до складу конкурсної комісії на відбір на адміністративні посади у САП сімох осіб від парламенту. За даними інформагенції "Інтерфакс-Україна", постанову №4104 "Про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі (САП)" підтримали 239 народних депутатів.

До цієї комісії увійшли: Олена Бусол - завідувачка кафедри Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського, Андрій Гуджал - керуючий партнер адвокатського об’єднання "ГуДеГ", Олексій Дрозд - начальник відділу докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ, Катерина Коваль - перша заступниця голови Союзу юристів України, В’ячеслав Навроцький - професор кафедри Українського католицького університету, Богдан Романюк - професор кафедри Національного транспортного університету, Євген Соболь - доктор завідувач кафедри Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Як повідомлялося, 21 серпня керівник САП Назар Холодницький повідомив про своє звільнення. У наказі генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової зазначається, що він звільнився за власним бажанням.

Після звільнення Холодницького має відбутися конкурс на заміщення вакантної посади керівника САП. Конкурсна комісія з відбору нового керівника, за законом, має складатися з 11 осіб: сімох делегованих Верховною Радою та чотирьох представників Ради прокурорів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.