Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ОБСЄ називає вибори в Україні вільними, але «президентське опитування» викликало застереження

Політика 918 переглядів

Опубліковано - 27.10.2020 07:17 | Всі новини | Версія для друку

ОБСЄ називає вибори в Україні вільними, але «президентське опитування» викликало застереження
ОБСЄ називає вибори в Україні вільними, але «президентське опитування» викликало застереження
Організація з безпеки і співробітництва у Європі заявила, що її спостерігачі назагал позитивно оцінюють проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня.

«ЦВК України здійснювала управління виборчим процесом професійно та ефективно, незважаючи на виклики, поставлені пандемією COVID-19, але робота територіальних комісій часто була заполітизованою», - йдеться у заяві ОБСЄ.

Спостерігачі зауважили, що «учасники перегонів мали змогу проводити агітацію вільно», але при цьому вони вказують на випадки «зловживання державними ресурсами та службовими повноваженнями, а також поширені звинувачення у підкупі голосів виборців».

Серед недоліків організація назвала опитування, що проводили в Україні у день виборів за ініціативою президента Володимира Зеленського.

«Воно (опитування) фінансувалось його партією та належало до ініціатив адміністрації президента, що справило враження надання нечесної політичної переваги в день голосування та розмило розмежування держави та партії», - написано у звіті.

На думку спостерігачів ОБСЄ ринок засобів масової інформації в Україні різноманітний, але вони зауважують, що комерційні ЗМІ, які перебувають у приватній власності - «політично контрольовані».

«Це сприяє політичній поляризації новин, - сказано у звіті, - а також підриває загальну довіру громадськості до засобів масової інформації».

ОБСЄ повідомляє, що спостерігачі організації почали свою роботу на цих виборах в Україні 23 вересня і далі будуть працювати у містах, де відбуватимуться другі тури голосування на виборах міських голів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.