Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В ОРДЛО до російської армії вже призивають громадян, які отримали паспорти РФ

Війна з Росією (АТО) 1152 перегляди

Опубліковано - 27.11.2020 17:07 | Всі новини | Версія для друку

В ОРДЛО до російської армії вже призивають громадян, які отримали паспорти РФ
В ОРДЛО до російської армії вже призивають громадян, які отримали паспорти РФ
Громадян на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, які мають російські паспорти, вже призивають до Збройних Сил Російської Федерації.

Про це під час пресконференції в Укрінформі, присвяченій презентації звіту «Інтеграційні процеси Російської Федерації в ОРДЛО» заявив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«Ще на початку 2019 року в січні офіс Уповноваженого (ВРУ з прав людини – ред.) заявляв, що РФ готується до паспортизації місцевого населення. У травні 2019 року в ОРДЛО почали видавати вже російські паспорти… І зараз там нарощується потенціал видачі цих паспортів. І вже, як мені доповідають правозахисники, є громадяни, які отримали російські паспорти, і їх вже призивають до ЗС РФ», - сказав Лисянський.

Також він підкреслив, що у людини, яка отримала цей псевдоросійський паспорт, немає соціальних гарантій, як, наприклад, право на пенсію, але є обов’язок служити в регулярній армії РФ.

Він зазначив, що у звіті також викладені факти, як дітям 15-16 років, тобто - учням шкіл ОРДЛО 9-11 класу, прискорюють видачу паспортів так званих НЗФ, - для того, щоб вони швидше отримали так звані паспорти РФ.

У звіті представлено кілька напрямків інформації, а саме – щодо: паспортизації населення ОРДЛО, мілітаризації там дітей та підлітків, спорту як інструменту та важелю впливу і інтеграції молоді ОРДЛО в РФ, громадських та політичних аспектів інтеграції місцевих жителів ОРДЛО в РФ, учбових та освітніх аспектів інтеграції дітей з ОРДЛО в РФ, а також щодо співробітництва окупаційних адміністрацій РФ в Криму і окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО з міськими радами міст РФ.

Інформація для звіту, як зазначив Лисянський, була зібрана на 70 відсотків – з відкритих джерел, на 30 – з закритих джерел.

Як повідомлялося, 20 жовтня український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що близько 600 українців з ОРДЛО щодня спецрейсами доставляють до пунктів видачі паспортів в Російській Федерації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.