Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для львівян є дві новини: погана - те, що отруїв форсфор вже отруєно; добра - наступного року буде гарний врожай

Надзвичайна подія 7594 перегляди

Опубліковано - 24.07.2007 13:26 | Всі новини | Версія для друку

Для львівян є дві новини: погана - те, що отруїв форсфор вже отруєно; добра - наступного року буде гарний врожай
Для львівян є дві новини: погана - те, що отруїв форсфор вже отруєно; добра - наступного року буде гарний врожай
Грунт, уражений фосфором у Львівській області, через рік перетвориться на удобрену територію.

Таке заявив сьогодні на прес-конференції науковий співробітник Інституту органічної хімії НАН України, кандидат хімічних наук Дмитро Волочнюк.

«Є поняття “фосфатне добриво”, і через деякий час цей грунт, на який випав кислотний дощ, буде просто добре удобрений», - зазначив він. При цьому експерт додав, що ця територія буде удобрена вже наступного року. «І я сподіваюся, що люди, які там займаються сільським господарством, просто зберуть підвищений урожай», - сказав представник Інститут органічної хімії.

За словами експерта, «фосфорна кислота – це не токсична речовина, вона знаходиться в кожному організмі, в кожній рослині». Фосфорна кислота у вигляді кислотного дощу може згубно діяти на рослинність тільки у осередку ураження, «утім при попаданні в грунт через деякий час фосфорна кислота вже не є токсичною речовиною», а стає добривом”, - сказав він.

Волочюк також зазначив, що зараз паніка абсолютно недоречна, «все страшне, що було, вже відбулося».

Експерт також порадив ретельніше ставитися до їжі з грядок.

«Якщо вони зривають огірок, який потрапив під кислотний дощ, його просто треба добре промити і можна їсти – нічого страшного немає», - сказав він.

Крім того, експерт не радить купатися в закритих водоймищах, якщо там не була проведена експертиза кислотності, а також не рекомендує пити воду з колодязів, адже туди з грунту могла потрапити кислота.

З приводу здоров`я людей експерт сказав, що серйозної небезпеки немає.

«Добре, що пішов дощ, дощі локалізували вогнище ураження цієї хмари. Люди, які потрапили в цей час під кислотний дощ, їм, звичайно, не дуже добре, але до серйозних уражень це не повинно привести», - заявив він.

У той же час, здоров`я людей, які брали участь у ліквідації аварії, як сказав Волочнюк, справді знаходиться під загрозою, адже вони дістали ураження токсичними продуктами горіння фосфору.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.