Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні - День Свободи. Президент Ющенко поздоровив українців

Подія дня 9100 переглядів

Опубліковано - 22.11.2007 13:01 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні - День Свободи. Президент Ющенко поздоровив українців
Сьогодні - День Свободи. Президент Ющенко поздоровив українців
Свобода – наша мета і водночас політична і суспільна реальність – об'єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Той факт, що в країні панує справжня воля для думки, позиції, вибору та ініціативи, є незаперечним. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя.

Ми подаємо текст звернення Президента Віктора Ющенка до громадян України без змін та коментарів:

Дорогі співвітчизники!

Вітаю вас із Днем Свободи.

Цим святом, започаткованим Помаранчевою революцією, відзначаємо зусилля всіх синів і доньок України, які впродовж нашої історії боролись і працювали задля незалежності народу, торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини. Значення цього дня виходить за рамки політики, його роль загальнонаціональна і значима для всіх і кожного, для минулого і майбутнього.

Свобода – наша мета і водночас політична і суспільна реальність –об'єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Той факт, що в країні панує справжня воля для думки, позиції, вибору та ініціативи, є незаперечним. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов'язок діяти, змагатись і працювати для гідного життя.

Я твердо вірю в наш успіх. Українська демократія розвивається, ми вирішуємо найскладніші проблеми у мирний і цивілізований спосіб, влада поступово вчиться бути відповідальною перед громадянами і, я впевнений, ця наука не пройде без сліду. Україна не зійде зі шляху демократії, бо в її домі відбулося значно більше, ніж усі названі і незгадані перетворення, – тут зник страх, тут гідність здатна перемогти приниження, тут зростає наше покоління надії – покоління вже вільних людей.

У нас попереду ще дуже багато роботи з великого спектра завдань держави і потреб громадянина. Ми зобов'язані і здатні утвердити у владі чіткі, ефективні та консолідуючі правила, завдяки яким в країні постане належний порядок. У вимірі суспільному конче потрібно підтримати громадську активність і самоорганізацію для поширення цінностей демократії, єдності і порозуміння.

Для кожного громадянина України настав час усвідомити себе повноцінним господарем цієї держави – вимогливим до влади, втім не пасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту, наведення елементарного порядку у своєму сусідському середовищі і для плекання доброго ставлення до кожного співвітчизника.

День Свободи для України – це день праці. Упевнений, що вона неминуче принесе нам важливі досягнення. Від щирого серця ділюся з вами цим почуттям і бажаю усім нам добра, злагоди і непохитної віри, що ми все зуміємо зробити як вільний і великий народ.

З повагою,

Віктор ЮЩЕНКО
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.