Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тисячі людей прийшли попрощатися з Олександром Абдуловим

Втрата 9984 перегляди

Опубліковано - 5.01.2008 16:52 | Всі новини | Версія для друку

Тисячі людей прийшли попрощатися з Олександром Абдуловим
Тисячі людей прийшли попрощатися з Олександром Абдуловим
Тисячі людей прийшли в суботу до театру “Ленком” у Москві, щоб попрощатися з народним артистом Росії, другом, колегою Олександром Абдуловим, який помер в четвер на 55-му році життя.

Після відспівування в храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Путінках в залі театру відбулася громадська панахида, повідомляє РІА "Новості".

"Наш будинок так осиротів за останні роки, що і слів немає, і сліз, а коли діти йдуть, то взагалі рветься логіка, - сказав актор Олег Янковський. - Я не обмовився, тому що він пішов від нас дитиною. Його перша роль була на цій сцені, тут він формувався, окріпнув, робив дурощі і робив прекрасне".

"У 1974 році на цю сцену прийшов хлопчик-студент Сашко Абдулов. Він був дуже високого зросту і ніби більше нічого, - згадує художній керівник "Ленкома" Марк Захаров. - А потім поступово на наш подив почалося перетворення, над нашим театром зійшло сонце".

Захаров також повідомив, що за час хвороби актора в театр приходила величезна кількість листів з побажаннями здоров'я, добра і пропозиціями, як зцілити Абдулова.

Серцем театру назвала Абдулова акторка Інна Чурікова. "Сашко - життя, фантазія, незламний коловорот думок, подій, пустощів. Він був серцем театру", - сказала вона, додавши, що "уявити собі театр без Абдулова неможливо".

"Він стихійно, але реалізовував всі свої фантазії, і він не був Маніловим. Він знімав кіно, він возив і показував дітям спектаклі. Храм, в якому його сьогодні відспівували, теж він зробив", - продовжила вона.

Актор і друг Абдулова Олександр Збруєв пригадав, як вони торік наприкінці вересня відзначали 80-річний ювілей "Ленкома", і Абдулов говорив, що потрібно перекрити вулицю, поставити на ній трибуни, щоб прийшло якомога більше людей.

"Сьогодні ти зробив це - перегородив вулицю, і тисячі людей ідуть попрощатися з тобою", - сказав Збруєв.
Президент України висловив співчуття у зв'язку зі смертю видатного російського актора Олександра Абдулова

Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю видатного російського актора Олександра Абдулова, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Сумуємо разом з Вами. Поділяємо гіркий біль передчасної втрати великого артиста і людини.

Кіно і театр пов'язують тісними узами Олександра Абдулова з Україною», – йдеться у телеграмі-співчутті Глави Української держави до рідних, близьких та колег видатного актора.

Кожна зустріч із самобутнім і великим талантом були святом для шанувальників його творчості.

Світла пам'ять про великого актора Росії назавжди залишається в наших серцях, зазначається у співчутті Віктора Ющенка.

* * *

Олександр Гаврилович Абдулов потрапив до лікарні в серпні 2007 року. Під час зйомок у Балаклаві, під Севастополем, у нього несподівано загострилася виразка шлунку. Актор був негайно прооперований. За кілька днів потому його перевезли до Москви, а потім він поїхав до Ізраїлю на консультацію. Там йому був поставлений діагноз "рак легенів".

В четвер о 7:20 актор помер в центрі серцево-судинної хірургії імені Бакульова.

Абдулову було 54 роки - він народився 29 травня 1953 року в Тобольську в театральній сім`ї. Популярний актор багато і успішно працював в кінематографі. Він знімався в таких картинах, як "Звичайне диво", "Той самий Мюнхгаузен", "Будинок, який побудував Свіфт", "Вбити дракона", "Чародії", "Карнавал", "Геній", "Next" та багато інших.

Олександр Абдулов був тричі одружений. Перша дружина - актриса Ірина Алферова (Абдулов удочерив її дочку Ксенію від першого шлюбу), друга дружина - Галина, театральний менеджер. Третя його дружина Юлія Милославська молодша за чоловіка на 13 років; в кінці березня 2007 року у них народилася дочка Євгенія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.