Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розширено статутні завдання Національного аграрного університету

Освіта Регіон: м.Київ 12948 переглядів

Опубліковано - 5.07.2006 20:45 | Всі новини | Версія для друку

Розширено статутні завдання Національного аграрного університету
Розширено статутні завдання Національного аграрного університету
Національний аграрний університет (НАУ) відтепер має всі можливості значно поліпшити якість підготовки та перепідготовки фахівців з вищою освітою для потреб аграрного виробництва, збільшити їхню кількість.

Для цього постановою Уряду від 3 липня ц.р. № 892 внесено необхідні зміни і доповнення до Статуту Національного аграрного університету, що розширюють його завдання. Слід нагадати, що з 1995 року Університет, як самостійний вищий навчальний заклад, перебуває у функціональному управлінні Кабінету Міністрів України. Чинний Статут НАУ був затверджений рішенням Уряду ще у 2001 році, тому в ньому не були враховані вимоги прийнятого пізніше Закону України „Про вищу освіту” та ряду інших актів, - повідомляє Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Даною постановою Уряду до Національного аграрного університету, зокрема, приєднано ще 23 регіональних навчальних і науково-дослідних закладів та підприємств. Відтак університет стане базовим щодо випуску фахівців в сфері технологій екологічно чистого та органічного сільського, лісового і рибного господарства. Наявність кваліфікованих науково-викладацьких кадрів та відповідної матеріально-технічної бази дасть змогу збільшити підготовку спеціалістів в галузі визначення якості і безпеки ґрунтів, вод, добрив, пестицидів, сировини і продовольчої продукції за екологічними, ветеринарними та фітосанітарними показниками. Для прискорення міжнародного визнання якості і безпеки вітчизняної сільгосппродукції і продовольства Університет проводитиме широку роботу в сфері їх сертифікації за міжнародними стандартами, а також науково-дослідну та інноваційну діяльність.

Досягнення НАУ в питаннях екологічної, генетичної, радіаційної й інших видів безпеки життєдіяльності людини визнано і на міжнародному рівні.

Національний аграрний університет веде родовід від сільськогосподарського відділення, відкритого у 1898 році у складі Київського політехнічного інституту. У 1922 році на базі його створено Київський сільськогосподарський інститут. У 50-х роках шляхом об’єднання його з київськими лісогосподарським та ветеринарним інститутами утворено Українську сільськогосподарську академію. У 2000 році закладу присвоєно назву Національний аграрний університет.

Нині на його відділеннях, філіалах, наукових установах та дослідних господарствах задіяно понад 46 тисяч осіб, з яких 36 тисяч – студенти. Торік Національний аграрний університет випустив 3 тисячі бакалаврів та понад 3 тисячі спеціалістів та магістрів різних галузей сільського господарства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.