Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент підписав два закони: про посилення відповідальність за порушення прав виборців та про святкування Дня Військово-морських сил України

Подія дня 14209 переглядів

Опубліковано - 24.03.2006 21:08 | Всі новини | Версія для друку

Президент України Віктор Ющенко підписав закони про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кримінального, Кримінально-процесуального кодексів про відповідальність за порушення виборчих прав громадян та закон про святкування Дня Військово-морських сил України.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Як повідомлялося раніше, 23 лютого Рада уточнила відповідальність за порушення виборчого законодавства з урахуванням пропозицій Президента.

Тоді за прийняття в новій редакції з урахуванням пропозицій Президента законопроекту №6418 проголосували 268 депутатів при необхідних 226.

Рада прийняла цей закон 1 грудня 2005 року, але 27 грудня 2005 року Президент його ветував, оскільки, на його думку, деякі його положення суперечили чинному законодавству.

Ухваленим парламентом 23 лютого законом Кодекс про адміністративні правопорушення доповнюється новою главою, яка містить 14 нових статей про адміністративну відповідальність за порушення вимог виборчого законодавства, зокрема в сфері складання і використання списків виборців, передвиборчої агітації, надання фінансової (матеріальної) підтримки для проведення виборчої кампанії, невиконання рішення виборчої комісії, опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів, референдуму.

Водночас з Кодексу виключено статті 1962 і 1864, які передбачали адміністративну відповідальність за порушення законодавства про вибори президента і народних депутатів і про референдум.

Кримінальний кодекс доповнюється новою статтею, якою встановлюється кримінальна відповідальність за порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку). Крім того, у новій редакції викладена норма про кримінальну відповідальність за перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму або діяльності офіційного спостерігача, за фальсифікацію виборчих документів, документів референдуму або підсумків голосування, а також за порушення таємниці голосування.

При цьому зміни до Кримінально-процесуального кодексу передбачають, що досудове слідство у справах, передбачених статтею 1591 Кримінального кодексу, вестимуть слідчі органи прокуратури.

Президент переніс святкування Дня Військово-морських сил України з 1 серпня на першу неділю липня

Президент України Віктор Ющенко переніс святкування Дня Військово-морських сил Збройних сил України з 1 серпня на першу неділю липня. Як повідомляє прес-служба глави держави, відповідний указ президент підписав сьогодні.

В указі йдеться, що він виданий з метою відродження національних морських традицій і з урахуванням ролі ВМС у забезпеченні обороноздатності держави.

Отже, у 2006 році День ВМС України відзначатиметься 2 липня.

Починаючи з 1996 року, День ВМС відзначався в Україні щороку 1 серпня. Проте традиційно свята проводилися в останній день липня разом з російськими військовими моряками.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.