Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Росія репетує, що Грузія готує агресію, а Грузія блокує їй СОТ

Новини Сакартвело 8861 перегляд

Опубліковано - 29.04.2008 14:13 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Росія репетує, що Грузія готує агресію, а Грузія блокує їй СОТ
Холодна війна-2. Росія репетує, що Грузія готує агресію, а Грузія блокує їй СОТ
Заплановані на учора російсько-грузинські консультації в рамках переговорів про приєднання Росії до Світової організації торгівлі не відбулися через відмову грузинської сторони.

Про це повідомив глава російської делегації на переговорах Максим Медведков.

"Були заплановані консультації з питань функціонування пунктів митного пропуску на абхазькій і південноосетинській ділянках російсько-грузинського кордону, але вони не відбулися", - відзначив він.

Грузія "відновить двосторонні переговори з РФ про її вступ у СОТ тільки після відміни російським керівництвом рішення від 16 квітня про встановлення прямих зв’язків з Абхазьким і Цхинвальським регіонами", - заявила у Женеві заступник міністра економічного розвитку Тамар Ковзіридзе. Вона очолює делегацію Грузії на переговорах з Росією про вступ РФ у СОТ.

Наступна зустріч з грузинськими колегами, очевидно, відбудеться 26 травня, повідомив Медведков.

Між тим, вже сьогодні МЗС Росії заявило, що Грузія готує плацдарм для початку військової операції проти Абхазії.

За інформацією МЗС, Грузія перекидає у верхню частини Кодорської ущелини зброю, паливно-мастильні матеріали, продовольство і особовий склад збройних сил. Загальна чисельність грузинських армійських і поліцейських підрозділів в регіоні, за даними МЗС РФ, вже перевищує 1500 осіб.

Як стверджує МЗС РФ, в регіоні присутні підрозділи грузинського спецназу, кримінальної і патрульної поліції регіонів Самегрело і Земо Сванетія, контррозвідки і військовослужбовці Міноборони Грузії. Також тут присутня артилерія у складі кількох 122-міліметрових гармат і мінометів.

Крім того, нагадує МЗС РФ, авіація грузинських ВВС регулярно здійснює вильоти із заходом в зону відповідальності миротворчих сил, а 18 березня і 20 квітня 2008 року в зоні безпеки були збиті грузинські безпілотні літаки-розвідники.

"Аналіз складу силових структур, присутніх в цьому регіоні, дозволяє зробити висновок про підготовку плацдарму для початку військової операції проти Абхазії", - заявляє МЗС Росії.

Тим часом у МВС Грузії стверджують, що ця інформація не відповідає дійсності. За словами офіційного представника МВС Грузії Шота Утіашвілі, "це відверта дезинформація, розрахована на нагнітання обстановки в зоні конфлікту".

Утіашвілі стверджує, що в Кодорській ущелині знаходяться тільки поліцейські підрозділи і немає ніякої військової техніки. Крім того, Утіашвілі заявив, що грузинська сторона має в своєму розпорядженні дані про концентрацію абхазьких збройних формувань поблизу Кодорської ущелини.

Варто також відзначити, що Міноборони Росії у вівторок, 29 квітня, звинуватило Грузію в провокаціях проти російських миротворців.

В інтересах посилення контролю за обстановкою в зоні грузино-абхазського конфлікту командування Колективних сил з підтримки миру СНД ухвалило рішення виставити 15 додаткових наглядових постів уздовж грузино-абхазької адміністративної межі.

Нагадаємо, що минулого тижня ООН ухвалила рішення про доцільність заміни російських миротворців СНД на міжнародний військовий контингент, що сприятиме залагодженню конфлікту. Раніше, РБ ООН ухвалила рішення про продовження мандата російськм миротворцям до жовтня поточного року. Після звернення Грузії у РБ у зв’язку із знищенням російськми військовим літаком безпілотного літака ВПС Грузії, зазначене рішення очквидно буде переглянуте.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.