Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Грузія покидає СНД

Новини Сакартвело 7583 перегляди

Опубліковано - 12.08.2008 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Грузія покидає СНД
Грузія покидає СНД
Президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи на багатотисячному мітингу в центрі Тбілісі, пообіцяв вивести Грузію зі складу СНД. Російські війська об’явлені окупаційними.

"Ми остаточно покидаємо СНД і пропонуємо іншим країнам покинути це об’єднання, яким управляє Росія", - заявив Саакашвілі.

Також грузинський Президент пообіцяв "не дати спуску агресорам". Саакашвілі заявив, що "в ці хвилини продовжуються авіанальоти" і гинуть його співгромадяни. "Ми ухвалили рішення оголосити російські озброєні підрозділи в Абхазії і Південній Осетії окупаційними військами", - сказав грузинський Президент.

"Як президент Грузії, я перед вами в дуже важкому положенні. Вчора я своїми очима бачив як нас бомбили, і усвідомлював, що у цей момент нічого не можу зробити, щоб захистити свій народ від цього", - заявив Михайло Саакашвілі.

На мітингу виступив також мер Тбілісі Гігі Угулава. Він сказав: "Ті країни і організації, від яких ми чекали допомоги, не виправдали наших надій. Підтримка послідувала з боку тих країн і організацій, від яких ми її не чекали". А спікер парламенту Грузії Давид Бакрадзе оголосив про те, що Грузія не залишить спроб приєднання Абхазії і Південної Осетії: "Ми все зробимо для того, щоб через десять, сто або тисячу років Цхінвалі і Сухумі були нашими". Бакрадзе порівняв грузинський народ з ізраїльським і заявив, що "ізраїльський народ 2000 років шукав свою землю і прагнув створити свою державу, і домігся цієї мети".

Мітинг на підтримку миру почався в Тбілісі близько години тому. У заході беруть участь, за оцінками журналістів, декілька сот тисяч осіб.

Грузинська влада стверджує, що російські ВПС бомблять населені пункти на території Грузії. Російська сторона ці повідомлення спростовує і підкреслює, що авіація завдає ударів тільки по стратегічних об’єктах, які можуть бути використані для нападу на Південну Осетію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.