Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують анексію грузинської території

Новини Сакартвело 8178 переглядів

Опубліковано - 15.08.2008 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують анексію грузинської території
Війна у Грузії. Російські окупанти продовжують анексію грузинської території
Російські окупанти, попри досягені міжнародні домовленості на вищому державному рівні, не збираються покидати захоплену територію та продовжують активні дії.

Ми надаємо вам інформацію про них у хронологічній послідовності:

14/08/08/

21:20. Близько 100 одиниць російської бронетехніки почали рух із Зугдіді по напряму з Сенаки. До 22:05 Російських військ досягли Сенаки. Насленіє побоюється мародерів.

22:10 Російських військ зайняли Сенаки і продовжили рух на схід углиб території Грузії.

23:50 За повідомленнями місцевих жителів в селі Руїси Горійського району і в селі Мохиси Хашурського району, окупованими російськими військами, продовжуються грабежи і порушення прав цивільного населення.

15/08/08/

08:00 Російських військ у складі 14 броньованих транспортних засобів і 4 танків почали рух по напряму другого за величиною міста Грузії - Кутаїси. В даний час вони знаходяться біля річки Абашис цкалі, 40 км. на захід від Кутаїси і 10 км. на захід від Самтредіа - основні железнодорожниє і автомагістралі перехресті в західній частині Грузії.

09:00 Наблюдателі "Human rights watch" виявили свідоцтва, що російські літаки під час повітряних ударів з 6 серпня в густонаселених районах Грузії застосовували касетні бомби (заборонені в 107 країнах), внаслідок чого загинули, щонайменше, 11 і були поранені десятки цивільних осіб.

09:20 Підрозділів 71 полку 58 армій почали рух від Цхинвалі до Ергнеті, рухаючись у напрямку до Гори.

09:30 21 Бронетехніка російської армії почало рух від Сенаки у напрямі Поті.

12:41 Російська бронетехніка і автомобілі мазкі «Урал», що вийшли з Сенаки, зупинилися біля села Теклаті.

Вони покинули Сенаки якийсь час тому. За поширеною інформацією, вони планували відправитися в Поті, щоб завдати удару по військовій інфраструктурі Поті.

Знищення військових кораблів і судів берегової охорони продовжується в Поті декілька днів.

13:10 Місія військових спостерігачів ООН спробувала дізнатися обстановку в окупованому росіянами місті Гори. 4 машини, на яких була зображена емблема ООН, російські окупанти не впустили в місто.

Спостерігачі ООН висловили бажання оглянути місто. Необхідно відзначити, що в своїй доповіді генсек ООН Пан Ги Мун відзначив, що в зоні конфлікту має бути вивчена обстановка і гуманітарній діяльності не мають бути створені перешкоди.

До цього часу спостерігачі ООН повертаються до Тбілісі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.