Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прокуратура порушила кримінальну справу за еротику в підліткових журналах

Світ навколо нас 8690 переглядів

Опубліковано - 1.08.2006 01:42 | Всі новини | Версія для друку

Прокуратура порушила кримінальну справу за еротику в підліткових журналах
Прокуратура порушила кримінальну справу за еротику в підліткових журналах
Прокуратура Росії порушила кримінальну справу за фактом публікацій еротичного характеру в підліткових журналах.

Як повідомили "Інтерфаксу" джерела в правоохоронних органах в понеділок, за результатами перевірки, проведеною прокуратурою Москви у зв'язку з публікаціями у ряді журналів, зокрема "Молоток", відкрито кримінальну справа за статтею про незаконне розповсюдження порнографічних матеріалів, пише NEWSru.com.

"Розслідування справи доручено органам внутрішніх справ", - відзначив співбесідник агентства.

В кінці червня Генпрокуратура РФ заявила, що розкрила факти порушення видавцями журналів "Молоток", "COOL" і "Cool Girl" норм законів "Про ЗМІ", "Про основні гарантії прав дитини в РФ" та "Про наркотичні засоби та психотропні речовини" і зажадала направити до суду позовні заяви про припинення діяльності цих періодичних друкованих видань.

Як наголошувалося в поданні замгенпрокурора РФ Сергія Фрідінського, направленого керівникові Федеральної служби із нагляду за дотриманням законодавства у сфері масових комунікацій та охорони культурної спадщини Борису Боярськову, вказані журнали користуються "широкою популярністю серед дітей і підлітків і вільно реалізуються без вказівки вікових обмежень за доступними для неповнолітніх цінами". "Вказані періодичні друковані видання не зареєстровані, ні як спеціалізовані еротичні видання, ні як рекламні видання, проте систематично і в значних об'ємах публікують рекламні матеріали та кольорові ілюстрації до них, які експлуатують інтерес неповнолітніх читачів до сексу", - підкреслювалося в поданні замгенпрокурора.

Як приклад, в поданні наводився тижневик "Молоток". "Незважаючи на спрямованість справжнього періодичного друкованого видання, розрахованого в основному на підліткову аудиторію, в ньому під рубрикою "Полуниця" регулярно публікуються матеріали, що розбещують неповнолітніх читачів, провокують їх на ранній початок статевого життя", - підкреслювалося в поданні.

Проте Росохоронкультура пішла на ще радикальніший крок - вона заявила про намір через суд припинити діяльність і визнати недійсною реєстрацію 19-ти друкованих видань, що поширюють матеріали порнографічного змісту, включаючи згадані в поданні Фрідінського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.