Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Землі виявили марсіанську екосистему

Невідоме 10008 переглядів

Опубліковано - 5.03.2009 17:07 | Всі новини | Версія для друку

На Землі виявили марсіанську екосистему
На Землі виявили марсіанську екосистему
На вершині вулкана Сокомпа на кордоні Аргентини і Чилі на висоті понад 6 тисяч метрів, де умови життя схожі на марсіанські, було виявлено екосистему раніше невідомих мікроорганізмів.

Про це повідомляється у журналі Applied and Environmental Microbiology.

За словами американських вчених, існування екосистеми мікроорганізмів підтримується гарячими потоками парів води, вуглекислого газу й метану, які просочуються через тріщини на вершині вулкана. Організми виживають в умовах сильно розрідженої атмосфери та інтенсивного ультрафіолетового випромінювання Сонця.

"Вчені навіть не намагалися виявити тут якісь ознаки життя, і коли нам це вдалося, ми побачили дивні типи мікроорганізмів, котрі не зустрічаються більше ніде на Землі", - сказав один з авторів дослідження, професор Стів Шмідт, слова якого наводить прес-служба Університету Колорадо в Боулдері.

Мікроорганізми були виявлені в ході пошуку й вивчення молекул ДНК у ґрунті вулкану, по сусідству з невеликими острівцями моху, відкритими у 80-х роках минулого століття.

Крім того, вченим вдалося виявити не тільки ціле співтовариство нових мікроорганізмів, але й мікроскопічних багатоклітинних - кліщів. Команда дослідників також виявила унікальні колонії бактерій, які живуть на схилах вулкану Сокомпа у дуже сухих ґрунтах. На думку Шмідта, вони могли бути занесені сюди поривами вітру або іншими організмами.

Раніше американські вчені припустили, що прибульці вже живуть серед людей і є мікробами, що відрізняються на біохімічному рівні від будь-якої форми земного життя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.