Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німецьке пиво родом з… Умані

Економіка Регіон: Черкаська область 16361 перегляд

Опубліковано - 16.03.2009 14:49 | Всі новини | Версія для друку

Уманські пивовари навчилися виробляти справжнє німецьке пиво
Уманські пивовари навчилися виробляти справжнє німецьке пиво
ВАТ “Уманьпиво” закупило німецьку лінію з виробництва пива, і з 10 лютого перші партії пінного напою під назвою “Waissburg” вийшли у світ.

Як розповідає голова правління ВАТ "Уманьпиво" Анатолій Кисіль, для випуску нового пива завод витратив 1,5 млн євро на нове німецьке обладнання, його монтаж і будівельні роботи.

– Наше підприємство купило рецептуру німецького пива і уклало договір з німецькою фірмою. Її головний технолог Сандра Торманн з броварської династії Торманн за контрактом півроку проводила навчання персоналу щодо технології виготовлення пива, – розповідає технічний директор ВАТ "Уманьпиво" Ігор Кисіль. – Пиво "Waissburg" двох видів, світле і лагерного типу, випускається у літрових ПЕТ-пляшках і постачається у Черкаську, Вінницьку, Хмельницьку, Одеську, Кіровоградську, Київську та Житомирську області.

– Зараз на "плечах" підприємства – банківський і товарний кредити. Криза, безперечно, стримує можливості пивзаводу, але принаймні ми не зменшуємо обсягів виробництва продукції, – каже Анатолій Іванович. – Поки що ми не маємо змоги випускати це пиво у скляних пляшках, адже на виробництво фірмової скляної пляшки підприємству потрібно витратити близько мільйона гривень. Сподіваємось, невдовзі нам це вдасться зробити.

* * *

Уманський пивзавод заснований у 1878 році. У 1910 році підприємство виготовляло пиво баварських і чеських сортів. У період Великої Вітчизняної війни були зруйновані всі цехи й виробничо-підсобні приміщення заводу, повністю знищене устаткування. Після звільнення Умані від німецько-фашистських загарбників з березня 1944 р. почалося нове відродження підприємства. З 1950 р. завод почав поступово збільшувати потужності виробництва пива. Наразі підприємство випускає пиво марок "Дніпровське золотисте", "Жигулівське" тощо. Із лютого 2009 року завод випускає "Waissburg" – пиво за німецькими рецептами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.