Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАСА змоделювали нову страшилку для людства

Невідоме 10480 переглядів

Опубліковано - 30.03.2009 16:57 | Всі новини | Версія для друку

У НАСА змоделювали нову страшилку для людства
У НАСА змоделювали нову страшилку для людства
Могутній заряд плазми у випадку сонячної атаки паралізує всі електричні мережі Землі, повідомили американські експерти.

Електромагнітна катастрофа може вибухнути на Землі досить несподівано, пише La Stampa.

У такому випадку планета виявиться непідготовленою до подібної катастрофи, повідомляє видання. Агентство NASA спільно з Національною академією наук США здійснило розрахунки за ймовірним сценарієм: коли на Землю обрушиться заряд плазми, сигнал тривоги із супутника, що спостерігає за Сонцем, поступить в Х'юстон, у центр космічних досліджень. Однак у розпорядженні людства виявиться всього кілька хвилин, вважають вчені.

Як зазначають фахівці, будь-які зусилля будуть марними. Спочатку люди зможуть спостерігати сяйво, подібне до полярного, але у багато разів яскравіше. Потім з ладу вийдуть всі енергосистеми, трансформатори. Водночас, ніхто не загине, але наслідки сонячної атаки проявляться не одразу: спочатку перестане надходити питна вода, відключать бензоколонки, перестануть функціонувати нафто-та газопроводи. Автономні енергосистеми в лікарнях пропрацюють три дні, потім зупиняться. Вийдуть з ладу системи охолодження і зберігання продуктів, говориться в повідомленні.

У результаті, за підрахунками фахівців, через непрямі наслідки паралічу економіки протягом року помруть мільйони американців. ООН же буде класифікувати США як країну третього світу. Світовій економіці на відновлення буде потрібно від 4 до 10 років, інформує видання.

За даними NASA, подібна магнітна буря трапилася в 1859 році. Однак тоді промисловість тільки почала розвиватися, і тому людство не зазнало великих втрат. Зараз же світ більш вразливий. Приміром, у 1989 році в Канаді 6 мільйонів осіб залишалися без електрики протягом 9 годин.

На сьогоднішній день наслідки сонячної атаки можуть бути більш небезпечними, оскільки трансформатори не можна відремонтувати, їх можна лише замінити, а при цьому заводи, на яких вони виробляються, буде паралізовано, кажуть експерти NASA. Вони також додали, що ймовірність такої електромагнітної бурі на даний момент статистично дуже мала.

Раніше NASA і Google оголосили про створення Університету сингулярності - Singularity University, який буде готувати фахівців для вирішення глобальних проблем, з якими в даний час стикається людство.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.