Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США масово гинуть бджоли

Невідоме 11776 переглядів

Опубліковано - 21.05.2009 15:40 | Всі новини | Версія для друку

У США масово гинуть бджоли
У США масово гинуть бджоли
У США майже 29% бджолиних роїв не перенесли перезимівлю, що може загрожувати розоренням багатьом бджолиним господарствам країни.

До зрозумілих причин загибелі бджіл фахівці відносять появу азіатського кліща-вампіра, а також поширення нових грибкових інфекцій.

Однак не цілком зрозумілим фактором залишається синдром розпаду бджолиних колоній, при якому робочі бджоли розлітаються, залишаючи матку і потомство напризволяще.

Нагадаємо, у травні 2008 року повідомлялося про те, що популяція цих комах у США починаючи з 2007 року скоротилася на 36,1%. За словами експертів, причиною такого різкого скорочення кількості бджіл стала нова хвороба, яка отримала назву Колапс бджолиної колонії (colony collapse disorder).

Хвороба практично ніяк не виявляється, але в один день бджоляр виявляє майже порожній вулик. Усі дорослі робочі бджоли розлітаються, залишаючи своє потомство, що абсолютно неможливо в будь-якій іншій ситуації. Також у вулику буде мед і бджолиний пилок, які, при відсутності бджіл, ніхто з інших комах довгий час не забирає.

Від “Аратти”: Слід зазначити, що загадкова поведінка бджол, яка спричиняє їхню загибель, спостерегається у Європі і США із минулого року.

Наразі вчені так і не змогли дати однозначної відповіді на причини такого явища.

Як гіпотеза називалося застосування нового покоління отрутохімікатів для захисту рослин, які, за нез'ясованих причин якось впливають на бджіл і ті втрачають орієнтацію чи мотивацію своєї природної поведінки.

За іншою гіпотезою - масову загибель бджіл викликає застосування генномодифікованих рослин, які не сприймаються бджолами, а відтак, комахи не мають де взяти їжі для себе та інших бджіл і гинуть від голоду.

За ще однією гіпотезою, на бджіл впливає випроміновання від стільникового зв'язку, яке "забиває" бджолині канали комункації та руйнують їх, спричиняючи хворобу й втрату здатності орієнтуватися у просторі.

Тим не менше, проблема із кожним роком стає гострішою, адже бджоли у життя людства відіграють надто важливу роль. Це не тільки мед та ціла низка медичних препаратів, які виробляються із продуктів бджольництва.

Це - важлива функція опилювання культурних рослин, без якої немоливе існування цілих галузей сільського господарства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.