Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові святкуватимуть лучники

Спорт Регіон: Львівська область 15360 переглядів

Опубліковано - 18.08.2006 22:05 | Всі новини | Версія для друку

На фото: (зліва на право) члени оргкомітету проведення заходів Олесь Нога та Олег Пелехатий (ініціатор заходу).
На фото: (зліва на право) члени оргкомітету проведення заходів Олесь Нога та Олег Пелехатий (ініціатор заходу).
У рамках святкування 750-річчя Львова, 8-го вересня 2006р. у Львові планується провести урочисті заходи, присвячені 75-річчю проведення у Львові I-го Чемпіонату Світу зі стрільби з лука та утворення Міжнародної Федерації (ФІТА) у місті.

Ініціював святкування утворення ФІТА голова КРК львівського відділення Національного Олімпійського Комітету України Олег Пелехатий, повідомляє прес-служба .

Очолив оргкомітет голова Львівської ОДА Петро Михайлович Олійник. Співголовами комітету є: голова львівської обласної ради - Сеник Мирослав Петрович та міський голова Львова - Андрій Садовий. А також в оргкомітет увійшли: голова обласного управління спорту Юрій Майборода; начальник відділу спорту Львівської міської ради Олександр Пазичук; кандидат мистецтвознавства, старший науковий співробітник ІН НАН України Олесь Нога та ін.

Оргкомітетом утворено робочу групу, завдання якої забезпечити виконання програми святкування.
У програмі святкування утворення міжнародної федерації ФІТА 4-го вересня 1931 року проводиться традиційний 43-й міжнародний турнір ”Золота Осінь”, готується до друку „Пропам’ятна книга I-го чемпіонату Світу зі стрільби з лука та утворення ФІТА у місті Львові” (автор О.Нога), а також планується виготовлення та встановлення меморіальної таблиці у приміщенні сесійного залу Львівської Ратуші.

Буде проведено ряд широких інформаційних заходів з історії даних подій за участі фахівців та гостей.

На святкування запрошені почесні гості: Джин Істон (почесний президент і віце президент МОК), Угур Ерденер (голова Всесвітньої Федерації стрільби з лука), Франческо Росконі (почесний президент ФІТА), Маріо Скарцелло (голова Європейського Союзу стрільби з лука), Юрій Павленко (міністр у справах спорту сім’ї та молоді), Сергій Бубка (голова Національного Олімпійського Комітету України), Володимир Геращенко (генеральний секретар НОК України), Дорошенко Анатолій (виконавчий директор НОК України), Микола Томенко (голова комісії по молоді та спорту ВР України), Олександр Волков (заступник голови комісії по молоді та спорту ВР України) і ін.

У 43-му традиційному міжнародному турнірі „Золота Осінь” приймуть участь команди лучників з: Німеччини, Словаччини, Польщі, Узбекистану, Казахстану, Молдови, Ізраїлю, Італії, Угорщини та ін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.