Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Люди які їдуть з Криму потягами, опинилися у справжній пастці

Надзвичайна подія Регіон: Запорізька область 12833 перегляди

Опубліковано - 21.08.2006 15:17 | Всі новини | Версія для друку

Люди які їдуть з Криму потягами, опинилися у справжній пастці
Люди які їдуть з Криму потягами, опинилися у справжній пастці
Вночі на артилерійських складах під Новобогданівкою пролунав останній вибух.

Це розповів заступник міністра з надзвичайних ситуацій Володимир Антонець.

За його словами, рятувальники та військові вже зачистили від небезпечних боєприпасів населені пункти, що знаходяться довкола бази.

Найбільш потужні снаряди перенесли у безпечніше місце або ж знищили. Залишаються лише окремі осередки задимлення, з якими й досі борються пожежники.

Проте, на думку Антонця, заспокоюватися ще зарано. Адже спекотна погода може спровокувати нові вибухи.

Володимир Антонець, заступник міністра з надзвичайних ситуацій:
- Зараз продовжує проводитися очистка території навколо бази в радіусі 5 кілометрів. На даний час знайдено 123 вибухонебезпечних предмети. Люди продовжують працювати. Я думаю, що сьогодні ситуація буде не такою напруженою. Хоча може бути, коли підніметься висока температура, ще деякі окремі підриви».

Тим часом залізничне сполучення, що було перервано через ситуацію під Новобогданівкою, повністю так і не відновилося.

Близько тисячі відпочивальників, котрі мали цієї ночі відправитися з кримських вокзалів, ночували просто неба.

І хоча нині вибухи снарядів вже загрози не становлять, пасажири змушені чекати на свої потяги по 10-15 годин. Деякі поїзди другу добу поспіль стоять у полі. Пасажири не мають ані питної води, ні харчів, повідомляють очевидці.

Ірина Борсукова, пасажирка поїзда:
- Ми їдемо більше доби в жахливих умовах, чай нам стали давати буквально пару годин тому. Не було води, не було чим нагрівати, взагалі нічого не було. Ніякої інформації нам не дають: де ми знаходимося, куди ми їдемо, і коли ми приїдемо. Порахували приблизно, що нам їхати 17 годин. Їжа, яку ми узяли з собою, вже давно зіпсувалася, їсти нічого. У нас везуть ще 3 вагони людей з піонерського табору, теж голодні, природно. Невідомо за що ми платимо страховий внесок.

"Укрзалізниця" загубила потяг у Феодосії

Із Феодосії до Києва вже добу не можуть виїхати пасажири потяга номер 214. Керівництво вокзалу не посняює їм де він, і коли зможе рушити. Подробиці, від очевидців.

Ганна Андрієвська, пасажирка поїзда:
- Вчора, 20 числа, ми повинні були виїхати з Феодосії потягом номер 214 о 18:25, але протягом цього часу ми до цих пір не можемо виїхати з Феодосії. Причина - втрата потягу. Всі пасажири 214-го потягу ночували просто неба на асфальті. Всі вже на нервах, з маленькими дітьми, катастрофічна спека, антисанітарія. Московські потяги відправляють, а київського немає, говорять, що він загубився десь. І ось, що робити, і грошей немає на зворотний шлях, і ось ця ситуація невирішилася, і нас годують цими обіцянками.

У запізнілому поїзді пасажирам продавали воду за космічними цінами

За словами пасажирів потягу "Севастополь-Донецьк", що запізнився з прибуттям у Донецьк на 26 годин, на шляху потяг зупинявся практично щогодини і подовгу стояв у безлюдній місцевості.

Люди з нетерпінням чекали прибуття на яку-небудь станцію, щоб купити воду і продукти харчування, тому що від сильної спеки продукти, припасені в дорогу, зіпсувалися.

Пасажири одного з плацкартних вагонів розповіли, що провідники пропонували пасажирам мінеральну воду по 4 грн за півлітра і пиво по 7 грн за пляшку.

І тільки близько 15 години 20 серпня людям запропонували безкоштовно мінеральну воду, що доставили по вагонах у трилітрових бутлях. Працівники вагон-ресторану потягу "Севастополь - Донецьк" повідомили, що з ініціативи замвиробництва з 6 годин ранку 20 серпня вони стали безкоштовно годувати дітей, в першу чергу малолітніх, віком до 8 років. Всього ж, за їхніми словами, у потязі, відповідно до квитків, знаходилося 150 дітей. Обід містив у собі суп з індички і хліб.

Про безкоштовне надання харчування дітям у вагонах повинні були оголосити провідники потягу, однак, за словами пасажирів, у багатьох вагонах батьки не знали про це. Крім того, у другій половині дня 20 серпня дітям до 10 років, які їдуть в потязі "Севастополь - Донецьк", було роздано сухий пайок і воду. У сухий пайок ввійшли чіпси, печиво двох видів, вафлі і солодкі палички.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом неналежного поводження з боєприпасами

Понад півмільйона гривень коштуватимуть ремонтні роботи на артскладах Новобогданівки. Такі підрахунки Міністерства оборони. Унаслідок вибухів пошкоджено КПП, казарама, штаб, їдальня, пожежне депо, лазня й котельня. За фактом неналежного поводження з боєприпасами та порушення військовослужбовцями правил техніки безпеки, прокуратура Запорізького гарнізону порушила кримінальну справу.

Уранці рятувальникики поновили роботи з ліквідації наслідіків лиха.

До розслідування долучили і спеціальну урядову комісію, яку очолює віце-прем`єр Андрій Клюєв.

До ліквідації пожежі у Новобогданівці МНС долучило авіатехніку

Ліквідація джерел займання на військових складах триватиме кілька днів. В планах керівництва - повна ліквідація артилерійських складів. Для цього потрібно, щонайменше, 80 млн гривень. Фахівці підраховують збитки, завдані мешканцям Новобогданівки.

Стан здоров’я 38 потерпілих внаслідок вибухів у Новобогданівці задовільний, - повідомляє Міністерство оборони України. Сьогодні роботи з ліквідації наслідків вибухів продовжуються, працює також спеціальний вертоліт, за допомогою якого гасять осередки пожежі.

19 серпня на складах боєприпасів неподалік від села Новобогданівка вибухнули боєприпаси, після чого почалася пожежа. З території військової частини евакуйовано всіх працівників, а також жителів навколишніх сіл. Нинішня надзвичайна подія на військових складах під Новобогданівкою стала третьою подібною подією за останні 2,5 роки.

За матеріалами Кореспондент.net, НТН, 5 каналу
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.