Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знайдена гравюра з Гітлером і Леніном за шахами

Невідоме 9875 переглядів

Опубліковано - 3.09.2009 16:59 | Всі новини | Версія для друку

Історики не мають даних про те, що Ленін і Гітлер коли-небудь зустрічалися
Історики не мають даних про те, що Ленін і Гітлер коли-небудь зустрічалися
Британський аукціонний дім Mullock’s виставить 1 жовтня на продаж гравюру, на якій зображені Адольф Гітлер і Володимир Ленін за грою в шахи.

Власник лота переконаний в його достовірності і називає автором зображення Ему Льовенштрамм, що навчала малюнку майбутнього фюрера. Гравюра, оцінена в 40 тисяч фунтів стерлінгів, датована 1909 роком, на ній написано, що дійство відбувалося у Відні, пише The Daily Telegraph.

За даними аукціоністів, існувало п'ять екземплярів гравюри. На тому варіанті, що потрапив у розпорядження Mullock's, є олівцеві підписи Гітлера, Леніна і Льовенштрамм. Правда, вірогідність того, що це - справжні автографи, складає 80 відсотків. Власник гравюри стверджує, що його батько присвятив все життя встановленню достовірності зображення, і лот супроводжується 300-сторінковим дослідженням з доказами автентичності паперу, підписів і так далі.

Гравюра, за словами її власника, належала багатій віденській єврейській сім'ї, що залишила напередодні Другої світової війни частину майна економці, зокрема гравюру і зображені на ній шахи. Ці предмети залишилися в будинку економки і в даний час належать її праправнукові. На аукціон виставлена не тільки гравюра, але і шахи.

Втім, далеко не всі експерти упевнені в достовірності гравюри. Наприклад, історики не мають даних ні про те, що Ленін і Гітлер коли-небудь зустрічалися, ні про те, що Ленін бував в 1909-му в столиці Австро-Угорщини. Крім того, Ленін на той час був лисий, а на гравюрі зображений хтось, не обділений шевелюрою (ймовірно, Гітлер сидить ліворуч, біля вікна, Ленін - навпроти). Останній аргумент оспорює аукціоніст, стверджуючи, що Ленін міг користуватися париком з конспіративних міркувань.

Хелен Раппопорт, автор книги "Conspirator: Lenin in Exile" ("Конспіратор: Ленін в еміграції"), вважає, що гравюра - плід фантазії. Проте вона допускає, що зображений разом з Гітлером гравець міг бути кимось з більшовиків або інших знайомих Леніна, що жили в еміграції.
Ймовірно, Гітлер сидить зліва, біля вікна, Ленін - навпроти
Ймовірно, Гітлер сидить зліва, біля вікна, Ленін - навпроти

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.